Γλέντι Υπεράσπισης της Φαλάσαρνας την Καθαρά Δευτέρα – Συμμετέχουν Κοινωνικό Στέκι και Κυριακάτικη Κουζίνα

Κανένα σχόλιο

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και η Κυριακάτικη Κουζίνα Αλληλεγγύης στηρίζουν το κάλεσμα της πρωτοβουλίας Save Falasarna σε γλέντι υπεράσπισης του χώρου στις 27.02 (Καθαρά Δευτερά).

Η εκδρομή* θα ξεκινήσει από την πλ. Αγοράς και θα καταλήξει στην μεγάλη παραλία (Παχιά Άμμος) της Φαλάσαρνας για να μαγειρέψουμε, να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε και να κουβεντιάσουμε τα επόμενα βήματά μας!

Καλοκαίρι 2022. Οι πολιτικές του εξευγενισμού (gentrification) και της τουριστικοποίησης απειλούν εκ νέου την περιοχή μας με μία «επένδυση» που αφορά ξενοδοχειακή μονάδα με πάνω από 800 κλίνες, μέρος της οποίας επεκτείνεται και σε τμήμα του παραλιακού μετώπου εντός της ζώνης Natura. Ένα σχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Φαλάσαρνας και την πλήρη οικολογική καταστροφή της!

"Sponsored links"

Η πρωτοβουλία Save Falasarna συστάθηκε το περασμένο φθινόπωρο από ντόπιους και ανθρώπους που αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης και την καταπάτησή ελεύθερων δημόσιων χώρων, ενώ μέχρι σήμερα αποτελεί σημαντικό ανάχωμα στα ύπουλα σχέδια της «ανάπτυξης με κάθε κόστος» με εκδηλώσεις και ουσιαστικές ενημερώσεις προς την τοπική κοινωνία. (Κυκλοφορεί και ένα κείμενο υπογραφών στο avaaz (https://t.ly/AAhi) για όποιον/α θέλει να υπογράψει).

Γιατί, όπως είπε μία συντρόφισσα, αυτή η ομορφιά δεν ανήκει στις μικρές ζωές μας… έρχεται από το “πριν” και της οφείλουμε το “πάντα” .

* Η μεταφορά θα γίνει με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 10π.μ. από την πλατεία δημοτικής αγοράς Χανίων καθώς επίσης και με ιδιωτικά μέσα

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live