Γ. Αγοραστάκης: “Η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, να είναι ο Γαλατάς η τελευταία του κατοικία, θα εκπληρωθεί”

1 Σχόλιο

«Η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, να είναι ο Γαλατάς η τελευταία του κατοικία, κοντά στους γονείς και στον αδελφό του Γιάννη, θα εκπληρωθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη και εντεταλμένος του μεγάλου δημιουργού, Γιώργος Αγοραστάκης.

Είναι ο άνθρωπος που έχοντας δώσει ιερή υπόσχεση να γίνει πράξη η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, έδωσε την εντολή να κατατεθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να μην γίνει η κηδεία στο Βραχάτι Κορινθίας, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για τον τόπο της ταφής του.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, το Πρωτοδικείο εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη. Το δικαστήριο εξέδωσε την απαγόρευση, η οποία έχει ισχύ έως την Δευτέρα, όποτε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

"Sponsored links"

Μοναδικός στόχος του κ. Αγοραστάκη και του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, είναι να τηρηθεί στο ακέραιο -μακριά από αντιπαλότητες- αυτό που είχε γνωστοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, τόσο με την επιστολή του το 2013 στον αείμνηστο Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, όσο και στον Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τέλος, δεν πρόκειται μόνο για μια ηθική υποχρέωση, αλλά –σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων- τόσο ο κ. Αγοραστάκης όσο και η κ. Παρμενίδου, έχουν εξουσιοδοτηθεί σχετικά σε συμβολαιογράφο.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ANTHONY FOSCOLOS

    ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΛΕΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΗΛΙΑ ΚΟΝΟΦΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑΦΕΊ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ. ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ…Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ…..ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ.
    ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΑΦΕΙ ΣΤΝ ΓΑΛΑΤΑ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live