15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παρέμβαση Γιώργου Θεοδωράκη για την ταφή του Μίκη: “Ψυχραιμία Μαργαρίτα. Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό”

Ημερομηνία:

Διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα του τόπου όπου θα ενταφιαστεί ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, καθώς ο ίδιος ο εκλιπών είχε εκφράσει την έντονη  επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά των Χανίων, ενώ τα παιδιά του Μαργαρίτα και Γιώργος ήθελαν ο κορυφαίος δημιουργός να αναπαυτεί στο Βραχάτι όπου η οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία.

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, παρενέβη στο ζήτημα δημόσια και μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στην αδελφή του Μαργαρίτα. “Ψυχραιμία Μαργαρίτα. Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θεοδωράκης.

Δείτε την ανάρτησή του:

Την Παρασκευή υπήρξαν νέες εξελίξεις στο μείζον ζήτημα του τόπου που θα αποτελέσει την τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη. Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που ο ίδιος ο μεγάλος συνθέτης είχε απευθύνει το 2013 στον τότε δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη εκφράζοντας την επιθυμία να ενταφιαστεί στον Γαλατά, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του.

Παράλληλα, όμως, σε μία άλλη εξέλιξη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος.

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από προσφυγή συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος με σχετική αίτηση, προσκόμισε πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα, ενταφιαστεί δηλαδή στον Γαλατά Χανίων.

Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή του 2013 προς τον Μανώλη Σκουλάκη, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αναφερθεί στη διαμάχη με την οικογένειά του, σημειώνοντας ότι είχε ζητήσει συνδρομή από δύο στενούς συνεργάτες του, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον  προσωπικό του φίλο Γιώργο Αγοραστάκη, Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...