Γ. Βαρουφάκης: “Η συμφωνία με τη Siemens θα επανεξεταστεί”

Κανένα σχόλιο

Την επανεξέταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Ελλάδας με τη Siemens επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, διαβιβάζοντας δύο σχετικά έγγραφα στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου, αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens αλλά και το έργο αδειοδότησης συχνοτήτων GSM/R.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα δικαστικής συνδρομής από τη Γερμανία στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι «είναι δεδομένο ότι η συμφωνία συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστο του 2012 θα επανεξεταστεί, όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση. Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, εφόσον εντοπιστούν ευθύνες για τα έργο GSM/R, αυτές θα αποδοθούν» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

"Sponsored links"

Ο κ. Βαρουφάκης διαβίβασε στη Βουλή ένα ακόμη έγγραφο για τη Siemens, επίσης μετά από ερώτηση του ίδιου βουλευτή, για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον χώρο της Υγείας. Ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι στη βάση του συμβιβασμού αυτού, η Siemens επιχειρεί να προμηθεύσει με δικά της μηχανήματα και συνεπώς να δεσμεύσει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρόκειται για μια ετεροβαρή συμφωνία που το βάρος της φέρει ο πρώην υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, έχει καταγγείλει ο κ. Νικολόπουλος.

Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι κατά την επανεξέταση της Συμφωνίας Συμβιβασμού, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Ο βουλευτής που ζήτησε από την κυβέρνηση απαντήσεις, έχει επισημάνει ότι ο Μάκης Βορίδης, ως υπουργός Υγείας το 2014, υπέγραψε έγγραφο που προβλέπει ότι η Siemens θα δώσει το δικό της εξοπλισμό σε 16 νοσοκομεία. Αναφέρει, επίσης, ότι το σχετικό έγγραφο προκάλεσε την παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις από την Αθήνα.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις