Γ. Λογιάδης: Να αναγνωρισθεί ο Παλίγκρεμνος ως προστατευόμενος γεώτοπος

Κανένα σχόλιο
Το ζήτημα της αναγνώρισης του Παλίγκρεμνου ως προστατευόμενου γεώτοπου φέρνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Ο βουλευτής του Μέρα25 κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ζητάει ενημέρωση για τις κινήσεις που θα κάνει ο υπουργός ώστε να αναγνωριστεί θεσμικά η ευρύτερη περιοχή του Παλίγκρεμνου ως προστατευόμενου γεώτοπου.

Όπως τονίζει ο βουλευτής, με το πλήθος των γεωλογικών δομών που φιλοξενεί, με την μεγάλη κατοπτρική επιφάνεια («καθρέπτης») του ρήγματος Πλακιά με διαστάσεις 132 μέτρα μήκος και περίπου 42 μέτρα ύψος, αυτή η περιοχή προσφέρει στην επιστήμη πολύτιμες πληροφορίες για την ευρύτερη γεωλογική εξέλιξη της νότιας Κρήτης.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ανάγλυφο που δημιουργεί η γεωλογική εξέλιξη συνθέτει έναν από τους σημαντικότερους γεώτοπους της Κρήτης.

"Sponsored links"

Οκ. Λογιάδης επισημαίνει επίσης ότι η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, η επιστημονική ένωση των Ελλήνων Γεωλόγων, θεωρεί ότι η περιοχή του Παλίγκρεμνου Πλακιά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κηρυχθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είτε ως Προστατευόμενο Μνημείο της Φύσης, είτε ως Προστατευόμενος Φυσικός Σχηματισμός – Γεώτοπος.

Θεωρεί παράλληλα ότι υπάρχει άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη για την θεσμική θωράκιση και προστασία του ώστε να μην υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες και αλλοιώσεις εξαιτίας πιθανών παρεμβάσεων στο χώρο.

Δεδομένων των παραπάνω, ο βουλευτής Ηρακλείου ζητά από τον υπουργό να γίνουν γνωστές οι ενέργειες που θα γίνουν ώστε να αναγνωρισθεί ο Παλίγκρεμνος Πλακιά, ως προστατευόμενος γεώτοπος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live