24.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Δήλωση Σεραφείμ Ρίζου για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας

Ημερομηνία:

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στη Σούδα αποτελεί  κομμάτι της πολιτικής ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Είναι κομμάτι της πολιτικής που επιβάλλει η Ε.Ε. , η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στη χώρα σε συνεργασία με τις ντόπιες ελίτ.

Δεν αποτελεί στοιχείο αναπτυξιακής πολιτικής αλλά πολιτικής ληστείας εις βάρος του λαού και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι υποδομές της χώρας, η γη και η φύση στην κυριολεξία χαρίζονται σε επιχειρηματίες αντί πινακίου φακής. Το παράδειγμα του χαρίσματος της Αγροτικής Τράπεζας το τελευταίο καλοκαίρι φανερώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων αποτελούν σκανδαλώδεις πράξεις αρπαγής και πλιάτσικου εις βάρος του δημοσίου και του λαού από την πλευρά του κεφαλαίου.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Είδαμε ποια ήταν η κατάληξη της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων στο Σκαραμαγκά. Η διάλυση του ναυπηγείου και εκ περιτροπής εργασία για τους εργαζόμενους, ήταν το αποτέλεσμα.

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών πέρα από χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων σε αυτά, θα σημάνει ακριβότερες μεταφορές και προϊόντα για τους κατοίκους των νησιών, αλλά και ακριβότερες τουριστικές υπηρεσίες σε περιοχές που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό.

Τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας, όπως και κάθε άλλου λιμανιού και αεροδρομίου και δημόσιας υπηρεσίας και πλούτου στη χώρα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...