Δήμος Ηρακλείου: Στον “αέρα” εκατοντάδες περιουσίες στις εκτός σχεδίου περιοχές!

Κανένα σχόλιο

«Καμπανάκι» για εκατοντάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων, καθώς λήγει στις 9 Δεκεμβρίου η προθεσμία για να οικοδομήσουν στα εκτός σχεδίου πόλης ακίνητα τους, τα οποία είναι μικρότερα των 4 στρεμμάτων και όσοι από αυτούς δεν έχουν πάρει προέγκριση αδείας παρά μόνο άδεια πρωτοκόλλου, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Εν όψει της λήξης της προθεσμίας για την εξασφάλιση άδειας οικοδομής στα κατά παρέκκλιση ακίνητα καταγράφεται ένας απίστευτος αγώνας δρόμου από ιδιοκτήτες που δίνουν μάχη με το χρόνο για να καταφέρουν να αδειοδοτηθούν.

Όπως προκύπτει υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που έχει καταφέρει να εκδώσει προέγκριση της οικοδομικής άδειας, αλλά είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των ιδιοκτητών οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό το σημείο και έχουν εξασφαλίσει μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου που δεν τους κατοχυρώνει σε τίποτα.

"Sponsored links"

Από την πλευρά της, η πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου, σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού οι φάκελοι είναι πάρα πολλοί και δεν προλαβαίνουν να ελεγχθούν διότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Παράλληλα αυτό το οποίο ξεκαθαρίζει η υπηρεσία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα για όσους πολίτες δεν έχουν πάρει προέγκριση παρά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου επειδή δεν τους παρέχει καμία νομιμοποιητική βάση για την οικοδομική άδεια που ζητούν να εκδώσουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν καταφέρει να εκδώσουν οικοδομική άδεια, θα στερηθούν τη δυνατότητα αυτή μετά τις 9 Δεκεμβρίου, αφού το ακίνητο τους ουσιαστικά μετατρέπεται σε αγροτεμάχιο με αποτέλεσμα να πέφτει κατακόρυφα η αγοραστική αξία του.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live