15.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

Δίπλα στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των Χανίων

Ημερομηνία:

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων προσυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα υπέρ της ΕΛΜΕ Χανίων:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για τον αυταρχικό τους κατήφορο και απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Αφού έχουν σύρει ως τώρα 12 φορές την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στα δικαστήρια, την Παρασκευή έφτασαν σε σημείο να κινηθούν νομικά απέναντι στο πρωτοβάθμιο σωματείο των καθηγητών (ΕΛΜΕ) στα Χανιά, για να κηρύξουν παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τη λεγόμενη «αξιολόγηση».
Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

Οι εργαζόμενοι έχουμε πλούσια πείρα από διώξεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Έχουμε νιώσει στο πετσί μας τις απαράδεκτες διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και των Βρούτση, Αχτσιόγλου και ξέρουμε πολύ καλά ότι το δίκιο των λαϊκών διεκδικήσεων δεν κρίνεται στα δικαστήρια αλλά στον δρόμο του αγώνα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα η σημερινή της ΝΔ, δεν έχουν κανένα θέμα να αθωώνουν παιδεραστές, να προσπαθούν να «μπαζώσουν» το έγκλημα των Τεμπών, να αρπάζουν τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών και την ίδια στιγμή να βγάζουν παράνομες 9 στις 10 απεργίες των εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα!

Όμως η απεργία και ο μαζικός διαρκής αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας!

Οι δάσκαλοι των παιδιών μας λένε όχι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και τα παιδιά μας με κριτήριο την τσέπη μας.
Λένε όχι στο σχολείο που ακόμα και σήμερα, τέλη Μάρτη, μετράει δεκάδες κενά εκπαιδευτικών.

Αφήνει τα παιδιά μας χωρίς δασκάλους.

Λένε όχι στο σημερινό σχολείο που φορτώνει τα παιδιά μας με εφήμερες δεξιότητες, την ίδια στιγμή που πετσοκόβει ότι έχει απομείνει από τη γενική μόρφωση.

Απαιτούν την αναγκαία στήριξη για να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Να μορφώνουν τους μαθητές σε σύγχρονα σχολεία και όχι στα σημερινά σαπάκια, με αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών και να μπορούν και οι ίδιοι να ζουν με αξιοπρέπεια από το επάγγελμά τους. Απαιτούν δηλαδή το σχολείο που όλοι έχουμε ανάγκη για μας και τα παιδιά μας!

Για όλα αυτά αγωνίζονται οι εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό είμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας τους για τη μόρφωση των παιδιών είναι και δικός μας αγώνας!

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 10π.μ. στα Δικαστήρια, θα είμαστε όλοι εκεί!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ