Δασικοί χάρτες: Παράταση έξι μηνών για υποβολή αντιρρήσεων με μείωση 50% του τέλους – Αγρότες Κρήτης: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση

Κανένα σχόλιο

Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ, ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που είχαν τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

"Sponsored links"

Μεταξύ αυτών, είναι και η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Κρήτη – Αγρότες: Η κυβέρνηση εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου

Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν τη συνολική απόρριψη των δασικών χαρτών, όπως έχουν διαμορφωθεί.

Παράταση 6 μηνών για τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών αποφάσισε η Κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε και τη μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης δε φαίνεται να ικανοποίει τους αγρότες της Κρήτης, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών -Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, στο ΚΡΗΤΗ TV, λίγο μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η «κυβέρνηση εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου σε ο,τι έχει να κάνει με την Κρήτη».

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή των Αγροτών απορρίπτει την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ως «τρικ» την 6μηνη παράταση των αντιρρήσεων, αλλά και τη μείωση του τέλους.

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης υποστήριξε ότι οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης δεν σχετίζονται με τα αιτήματα των Κρητικών, καθώς οι δασικοί χάρτες στην Κρήτη είναι λάθος από τη βάση τους, αφού δε λαμβάνουν υπόψιν τους το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο νησί προ ενσωμάτωσής του με την Ελλάδα και μετά.

Έτσι, αυτό που ζητά ο αγροτικός κόσμος του νησιού είναι η απόρριψη των δασικών χαρτών, όπως έχουν διαμορφωθεί για την Κρήτη, συνολικά.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις