Τελικώς μας πληροφόρησαν για το τι συμβαίνει με τις πτήσεις…

Κανένα σχόλιο

Αυτή είναι η απάντηση που λάβαμε όταν επικοινωνήσαμε με την 115 Π.Μ. για να ρωτήσουμε αν η άσκηση “Οργή του Ποσειδώνα” τελείωσε.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η άσκηση ολοκληρώθηκε χθες όμως και σήμερα συνεχίζονται οι πτήσεις με πολλούς κατοίκους της περιοχής – κυρίως του Ακρωτηρίου – να διαμαρτύρονται στην εφημερίδα μας για εκκωφαντικούς θορύβους. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι χαμηλές πτήσεις σε υψηλή ταχύτητα πολεμικών αεροσκαφών δημιουργεί ανησυχία και στους τουρίστες που διαμένουν στην περιοχή με αρκετούς να εκφράζουν την επιθυμία να φύγουν αφού δε μπορούν να ησυχάσουν.

Σε επικοινωνια λοιπόν που είχαμε με την 115 Π.Μ. και προσπαθώντας να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πότε αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση – αφού άλλωστε η άσκηση όφειλε να έχει ολοκληρωθεί από χθες – και σε ερώτησή μας αν πράγματι έχει ολοκληρωθεί ή συνεχίζεται η απάντηση που λάβαμε ήταν:

"Sponsored links"

“Δε μπορούμε να σας πληροφορήσουμε κύριε”

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι συνεχίζεται η άσκηση αλλά δε μπορούν να επιβεβαιώσουν επισήμως ότι συνεχίζεται;

Ότι οι πτήσεις θα συνεχίσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα;

Συμβαίνει κάτι άλλο που αναγκάζει τα αεροπλάνα να πετούν διαρκώς πάνω από τα Χανιά και ιδιαίτερα από το Ακρωτήρι που δε σχετίζεται με την άσκηση;

Το έχουμε ξαναπεί ότι το πρόβλημα με την ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μάλιστα της κλίμακας που έχουμε στον τόπο μας, είναι ότι λειτουργούν υπό καθεστώς μυστικοπάθειας και πολλές φορές πέρα από κάθε δημοκρατικό έλεγχο. Προφανώς, στα πλαίσια αυτής της μυστικοπάθειας, είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τι συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη και το ειδικό καθεστών των αμερικανονατοϊκών βάσεων και την σχεδόν υπεράνω νόμου λειτουργίας και παρουσίας του προσωπικού τους, καταλαβαίνουμε ότι η έλλειψη πληροφόρησης περίπου προστατεύεται από τις ίδιες τις Συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Όμως, εμείς ως Χανιώτες, ζούμε εδώ υπό αυτό το καθεστώς. Ως πολίτες που πρέπει να αποδεχτούν ότι για κάποια πράγματα θα πρέπει να ζουν στο σκοτάδι…

****

"Sponsored links"

Μετά το δημοσίευμα, είχαμε μια θετική και απρόβλεπτη εξέλιξη.

Επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η άσκηση έληξε χθες και ότι σήμερα τα αεροσκάφη που πετούσαν ήταν αμερικάνικα και δεν είχαν σχέση με την άσκηση.

Όπως μας είπε, τις επομενες ημέρες η κατάσταση με τις πτήσεις θα ομαλοποιηθεί αν και οι οχλήσεις είναι αναπόφευκτες λόγω της ύπαρξης των βάσεων. 

Άραγε, ήταν τόσο δύσκολο να δοθεί μία απάντηση εξαρχής; 

Ας ελπίσουμε ότι και στο μέλλον θα λαμβάνουμε κάποιου τύπου ενημέρωση για τα όσα ανα καιρούς συμβαίνουν.

Το ζήτημα πάντως παραμένει γιατί τέτοιου τύπου πτήσεις σε υψηλές ταχύτητες δεν πρέπει να γίνονται πάνω από κατοικημένες περιοχές προκαλώντας τρόμο σε πολίτες των Χανίων και επισκέπτες του τόπου μας.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live