16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δεν προχώρησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ραχήλ Μακρή – Όχι και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ημερομηνία:

Δεν φαίνεται να προχωράει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την προερχόμενη από τους ΑΝΕΛΛ Ραχήλ Μακρή. Η ίδια φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους πως η πρόταση που της έκανε η Κουμουνδούρου είναι «ανεδαφική», καθώς της προτάθηκε να είναι υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών και όχι στην Κοζάνη, όπου και και είχε εκλεγεί βουλευτής με τους ΑΝΕΛΛ.

Η ίδια δηλώνει πως είναι αδύνατον μέσα σε 20 ημέρες να διεξάγει έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα σε μία εκλογική περιφέρεια που δεν την γνωρίζει. Πάντως, θεωρεί πως το θέμα της υποψηφιότητάς της στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μάλιστα στην Κοζάνη, δεν έχει κλείσει.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κ. Μακρή βρίσκεται πλέον καθοδόν για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί εκλογικά.

Μάλιστα, ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει για αύριο ραντεβού με τοπικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κοζάνη προκειμένου να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην περιφέρειά της.

Όχι από ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διευκρινίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο ενδεχόμενο

Η Τοπική Επιτροπή Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για δημοσιεύματα συνεργασίας του κόμματος με την πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ τόνισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μοιράζει «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης».

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για εκλογική κάθοδο της Ραχήλ Μακρή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Κοζάνης, η Τοπική Επιτροπή Κοζάνης διευκρινίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει πρόταση και προχωρά σε πολιτική και εκλογική συνεργασία μετωπικής προοπτικής με συγκεκριμένες αριστερές ανατρεπτικές δυνάμεις και αγωνιστές/τριες, δοκιμασμένες και σταθερές στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για έξοδο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, με αντικαπιταλιστικό και διεθνιστικό προσανατολισμό, που οριοθετούνται τόσο από τη διαχειριστική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να μοιράζει «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης», δεν συζητά εκλογικίστικου χαρακτήρα συνεργασίες, αλλά καλεί όσους και όσες συμφωνούν, σε στήριξη αυτού του πλαισίου στις εκλογές και, πάνω από όλα, σε στράτευση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στον αγώνα για μια εργατική και λαϊκή αντεπίθεση στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές. Εκεί θα δοκιμαστούμε όλοι και όλες».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...