ΔΕΥΑΗ: Για πρώτη φορά στην ιστορία της αποζημιώνει καταναλωτές για διακοπές νερού

Κανένα σχόλιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΔΕΥΑΗ προχωρά στη μαζική αποζημίωση καταναλωτών οι οποίοι βρέθηκαν για ένα 10ήμερο τον Οκτώβριο χωρίς νερό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκπτωση 20% τους καταναλωτές νερού 13.000 υδρόμετρων, στο Μασταμπά το Ατσαλένιο και την ευρύτερη περιοχή της Θερίσσου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες αποζημιώσεις στο μέλλον, εφόσον προκύψουν αντίστοιχα προβλήματα.

Η εικόνα που εμφάνισε η πόλη από την πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης, προκάλεσε έντονες πολιτικές πιέσεις που φαίνεται ότι εξώθησαν τη δημοτική Αρχή να πάρει την απόφαση της μαζικής αποζημίωσης των καταναλωτών, γεγονός που θεμελιώνει μια νέα πραγματικότητα και προοπτική για τα μελλοντικά ζητήματα που ενδέχεται να ανακύψουν.

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα η έκπτωση που αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, θα καλύψει τον εξαμηνιαίο λογαριασμό των καταναλωτών που υδροδοτούνται από τον κεντρικό αγωγό της πλατείας Σινάνη, ο οποίος μέσα στον Οκτώβρη υπέστη σοβαρή ζημιά με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν σχεδόν για δέκα μέρες χωρίς σταγόνα νερό.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και τη σφοδρή αγανάκτηση των πολιτών που αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να προμηθευτούν νερό από ιδιώτες.

Το όλο θέμα σήμανε συναγερμό ενδουπηρεσιακά στη ΔΕΥΑΗ, που προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να αποδοθούν ευθύνες για τη μεγάλη χρονοτριβή που καταγράφηκε στη διαχείριση του προβλήματος.

Image
γιώργος βουρεξάκης
(Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης)

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης τονίζει ότι δόθηκε πολιτική κατεύθυνση από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β.Λαμπρινό, για την αποζημίωση των καταναλωτών την οποία ζήτησε και εισηγήθηκε ο ίδιος στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έγκριση της αποζημίωσης. Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΥΑΗ προχωρά στη μαζική αποζημίωση χιλιάδων καταναλωτών νερού σαν ένδειξη έμπρακτης υποστήριξης και βαθύτερης κατανόησης στη δοκιμασία που έζησαν.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live