Δε φεύγει τελικά πλοίο από τα Χανιά για τον Πειραιά με τα ευπαθή οπωροκηπευτικά

Κανένα σχόλιο

Δεν πρόκειται να φύγει πλοίο από τα Χανιά για τη μεταφορά ευπαθών οπωροκηπευτικών προϊόντων, όπως ξεκαθάρισε στη Νέα Τηλεόραση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος είναι σε διαρκή επαφή με τη διοίκηση της ΑΝΕΚ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και την ΠΝΟ.
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του και την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αντιπεριφέρεια, παρουσία αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, τελικά δεν ευωδόθηκαν οι προσπάθειες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, σε αναζήτηση λύσης, βρέθηκε στο Λιμεναρχείο στη Σούδα, μαζί με το Λιμενάρχη και τα προεδρεία αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, σε μία προσπάθεια μήπως τυχόν σε συνεννόηση με την ΠΝΟ και το Υπουργείο Ναυτιλίας στην Αθήνα, αναχωρήσει το πλοίο της ΑΝΕΚ που είναι δεμένο στο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, περίπου 60 αγρότες από την Κουντούρα, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα, συγκεντρώθηκαν στη Σούδα, απαιτώντας να αναχωρήσει πλοίο για τον Πειραιά, ενώ άναψαν φωτιές σε ελαστικά, δηλώνοντας προφανώς ότι θα παραμείνουν εκεί και τη νύχτα, αναμένοντας τα νεότερα.

"Sponsored links"

“Μίλησα με τον κ. Βολουδάκη και τη διοίκηση της ΑΝΕΚ, αλλά και το Υπουργείο Ναυτιλίας και τους μετέφερα την αγωνία του αγροτικού κόσμου των Χανίων”, σημείωσε στη Νέα Τηλεόραση ο κ. Βουλγαράκης.

Τα σενάρια που αρχικά εξετάστηκαν ήταν τα εξής δύο:

-Είτε να φύγει το “Βιτσέντζος Κορνάρος” από το Καστέλλι Κισσάμου, μεταφέροντας 30 νταλίκες,
-Είτε να μεταβούν τα 30 φορτηγά στο Ηράκλειο, παρουσία Λιμενάρχη και Εισαγγελέα, προκειμένου να φορτωθούν στο καράβι των Μινωϊκών Γραμμών που ενδεχομένως επιστρέψει από την Αθήνα και βεβαίως να μη γίνουν τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής, όταν οι νταλίκες με τα προϊόντα των Χανίων έμειναν στο λιμάνι.

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή “Αντιρρήσεις” και στην Κατερίνα Πολύζου στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης, ανέφερε πως το πιθανότερο είναι η επιστροφή του πλοίου από την Αθήνα για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων από Ηράκλειο την Τετάρτη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν αποκλεισμοί από το πλοίο “Φαιστός Παλλάς”.

Πηγή: neatv.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live