16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δε χρειαζόμαστε ούτε Τούρκους, ούτε Έλληνες εθνικιστές. Χρειαζόμαστε περισσότερους διασώστες!

Ημερομηνία:

Κάποιοι τη στιγμή αυτή της μεγάλης καταστροφής έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι “ο Τούρκος είναι εχθρός ακόμα και σε μία καταστροφή” και κάλεσαν τους Έλληνες να μην είναι τόσο ευαίσθητοι και να μη σπεύδουν να στέλνουν βοήθεια στους γείτονες.

Είπαν ότι το 1999 στον τότε μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, οι Έλληνες διασώστες που πήγαν εκεί αντιμετωπίστηκαν από πολλούς εχθρικά. Και όταν διέσωσαν ένα μωρό παιδί, έσπευσαν να το πάρουν από τα χέρια τους για να μη φανεί ότι Έλληνας έσωσε ένα μωρό Τούρκου.

Κι έτσι, λοιπόν, κατέληξαν ότι οι Έλληνες πρέπει όχι να χαρούν, αλλά τουλάχιστον να αδιαφορήσουν για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.

Κάποιοι λένε ότι ο εθνικισμός είναι το καταφύγιο των ηλιθίων, ίσως όμως να είναι και των πονηρών.

Ο Έλληνας εθνικιστής καλεί τους άλλους να διατηρήσουν την έχθρα τους επειδή κάποιοι Τούρκοι εθνικιστές φέρθηκαν άσχημα στους Έλληνες διασώστες που φέρθηκαν ανθρώπινα προσφέροντας βοήθεια σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Εμείς όμως δε χρειαζόμαστε ούτε Τούρκους, ούτε Έλληνες εθνικιστές που τρέφουν και τρέφονται από το μίσος. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους που φέρνουν στο προσκήνιο τον άνθρωπο, που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους όταν έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Χρειαζόμαστε περισσότερους διασώστες. Ανθρώπους που δεν κοιτάζουν ποιον έχουν απέναντί τους, αλλά ποιος έχει ανάγκη για τη βοήθειά τους, που ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, όχι που εξοπλίζουν με μίσος τον άνθρωπο για να σκοτώσει τον άνθρωπο.

Έχουμε ανάγκη από διασώστες που θα βγάλουν σώο τον άνθρωπο από τα ερείπια.

Σκεφθείτε το λίγο αυτό…

Ας είναι αυτή η καταστροφή στην Τουρκία μία υπενθύμιση ότι τα έθνη και τα κράτη έχουν ουσία, μόνο όταν έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...