20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Δηλώσεις Πρίαμου Ιερωνυμάκη στον Α.τ.Κ.: “Με το που φτάσαμε στην πλατεία χωρίς να γίνει το παραμικρό άρχισαν και βομβάρδιζαν με χημικά”

Ημερομηνία:

Παραμένουν στην Πλατεία Βάθης οι αγρότες από την Κρήτη, περικυκλωμένοι από ΜΑΤ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο αμπελουργών Κρήτης κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη μας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί μετά και τα εκτεταμμένα επεισόδια:

“Η πλατεία είναι βομβαρδισμένη από χημικά, περικυκλωμένη από ΜΑΤ οι οποίοι ανά πάσα στιγμή ρίχνουν νέα χημικά. Τα επεισόδια είναι βαριάς μορφής. Με το που φτάσαμε στην πλατεία χωρίς να γίνει το παραμικρό άρχισαν και βομβάρδιζαν με χημικά. Έχουν γίνει προσαγωγές, αλλά δεν ξέρουμε πόσα άτομα είναι ακόμα. Η Συντονιστική Επιτροπή προσπαθεί να δει τι γίνεται. Ο κόσμος παραμένει εδώ, στην πλατεία Βάθης. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό ή με στελέχη του Υπουργείο. Δε μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα μείνουμε εδώ.”

Ο κ. Ιερωνυμάκης ανέφερε για τους λόγους της κινητοποίησης:

Ο αγώνας δεν είναι μόνο σήμερα, και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Για να βγαίνουν καράβια από την Κρήτη πάνω στην Αθήνα δεν είναι τυχαίο. Προσπαθούνε αυτή τη στιγμή με διάφορους τρόπους από την κυβέρνηση να εκμηδενίσουν τον αγώνα μας, στοχοποιούν τους αγρότες που είναι μπροστά στον αγώνα, για να αμβλύνουν την κατάσταση, μα πράμα δεν καταφέρνουν.

Στην Ελλάδα έχουμε μικρούς και μεσαίους αγρότες, δεν έχουμε μεγάλους αγρότες με χιλιάδες στρέμματα. Αυτοί εξοντώνονται τώρα. Στην κυβέρνηση λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εμείς λέμε ότι το 95% πραγματικά αυτή τη στιγμή πηγαίνει για αφανισμό. Μιλάμε για πλήρη κατάρρευση του επαγγέλματος και για κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας. Και αυτό θα επεκταθεί και στις άλλες παραγωγικές τάξεις. Ο πρωτογενής τομέας στηρίζει τις άλλες παραγωγικές τάξεις. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε και τη μεγάλη ανεργία που έχουμε. Δε διαφωνώ εγώ ότι είναι απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μα εδώ είναι εντελοδόχοι αυτών των κατευθύνσεων που ‘ρχονται από πάνω, δεν κάνουν πράμα και καταστρέφεται η χώρα.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...