Δημοσκόπηση Prorata: To 61% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Κανένα σχόλιο

Αρνητικά αξιολογεί τη διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση το 61% ποσοστό το οποίο μοιάζει σχετικά σταθεροποιημένο κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών, όπως προκύπτει από τη διμηνιαία πανελλαδικής κάλυψης πολιτική έρευνα “ΣΦΥΓΜΟΣ”, της Prorata.

Παράλληλα, το 48% διατηρεί την άποψη ότι οι διευκολύνσεις και τα προνόμια στους εμβολιασμένους αποτελούν μια κακή και διχαστική λύση, το 27% ότι αποτελούν την μόνη – αν και όχι την καλύτερη – λύση και το 24% ότι αποτελούν μια καλή και έξυπνη λύση.

prorata2.jpg

"Sponsored links"

prorata3.jpg

Μικρή αύξηση εκλογικής επιρροής για ΝΔ, ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν μικρή αύξηση της εκλογικής τους επιρροής συγκριτικά με την αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου κατά 1.5% και 1% αντίστοιχα.

Η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται οριακά αυξημένη κατά 0.5%, ενώ αντίστοιχα οριακή μείωση παρατηρείται στην εκλογική επιρροή του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ 25.

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου ανιχνεύεται στο 34,5%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, του Κινήματος Αλλαγής στο 7%, του ΚΚΕ στο 4%, της Ελληνικής Λύσης στο 3%, του ΜεΡΑ 25 στο 2,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων συρρικνώνεται σημαντικά συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου στο 13,5%.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ευρημάτων που προκύπτουν από την ερώτηση δυνητικής εκλογικής επιρροής (PTVs analysis), το ποσοστό όσων δηλώνουν σήμερα πιθανότητα ίση ή μεγαλύτερη του 50% να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι 43%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 31%.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτελούν και την ανώτατη εκλογική δυνητική επιρροή των κομμάτων κατά την τρέχουσα περίοδο.

protata.jpg

Κυριαρχούν τα αρνητικά συναισθήματα – Απογοήτευση για την οικονομία

"Sponsored links"

Τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, απογοήτευση, αποστροφή, απελπισία κλπ) απέναντι στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας κυριαρχούν έναντι των θετικών συναισθημάτων (αισιοδοξία, ελπίδα, ικανοποίηση, ασφάλεια κλπ).

Πιο ειδικά, την τρέχουσα περίοδο ξεχωρίζουν τα συναισθήματα της απογοήτευσης και του θυμού.

Η αξιολόγηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αν και καταγράφεται ελαφρώς θετικότερη συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου, παραμένει ιδιαίτερα αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα, το 68% την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον αρνητικά (-4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021) και το 32% σίγουρα ή μάλλον θετικά (+4 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021).

Αντίστοιχα, καταγράφεται οριακή αύξηση (της τάξης του 2%) της ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, η οποία φθάνει πλέον το 38%, δηλαδή ως πιο διευρυμένη της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίθετα, η ικανοποίηση από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά χαμηλότερη της εκλογικής επιρροής του κόμματος (20%).

Η διείσδυση των αντι-ΣΥΡΙΖΑ συναισθημάτων συνεχίζει και αποτυπώνεται ως πιο διευρυμένη συγκριτικά με την αντίστοιχη των αντικυβερνητικών συναισθημάτων, καθώς η μεγαλύτερη μερίδα (49%) θα ενοχλούνταν περισσότερο από μια νίκη του κόμματος της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές, παρά με μια νέα εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας (39%).

Τα αποτελέσματα του Σφυγμού Ιουλίου 2021 της Prorata παρουσίασε Η Εφημερίδα των Συντακτών.

bankingnews.gr

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live