16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διάλογο του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Ματέο Ρέντσι

Ημερομηνία:

Όπως αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, η διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα, ενέκρινε απόφαση με την οποία ζητά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ξεκινήσει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, και στον βουλευτή Στέφανο Φασσίνα, αλλά υιοθετήθηκε από την διεύθυνση των Δημοκρατικών στο σύνολό της. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι «οι Δημοκρατικοί είπαν “ναι” στο κείμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, το Partito Democratico (Δημοκρατικό Κόμμα) ζητά από την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι να παρέμβει ώστε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να αποφευχθούν, όπως γράφει η Κορριέρε, «ανάμειξη άλλων χωρών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σχετική απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρεται ότι οι ελληνικές εκλογές πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από δοκιμασίες οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι πρέπει να τύχει σεβασμού η ουσία της Δημοκρατίας, ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν, οι Έλληνες πολίτες, τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, χωρίς εξωτερικούς επηρεασμούς.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ