17.8 C
Chania
Friday, March 1, 2024

Διέρρευσε το έγγραφο Σόιμπλε για πενταετή εθελοντική έξοδο της Ελλάδας με οικονομική στήριξη

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με έγγραφο που “διέρρευσε” οι προτάσεις της 9ης Ιουλίου του 2015 που κατέθεσε η Ελλάδα δεν είναι επαρκής.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο απουσιάζουν μια σειρά από σημαντικές “μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίζουν τη χώρα και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες μίας μακροπρόθεσμης οικονομικής και βιώσιμης ανάπτυξης”. Μεταξύ αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι αλλαγές στην αγορά εργασίας, η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στη λειτουργία του τραπεζικού τομέα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως τονίζεται, με την απουσία αυτών των μεταρρυθμίσεων δε μπορεί να υπάρξει ένα νέο τριετές πρόγραμμα, όπως ζητά η Ελλάδα. “Χρειαζόμαστε μία καλύτερη, πιο βιώσιμη λύση, κρατώντας το ΔΝΤ εντός προγράμματος”

Υπάρχουν δύο προτάσεις:

1. Οι ελληνικές αρχές βελτιώνουν τις προτάσεις τους σημαντικά, με πλήρη υποστήριξη από το Κοινοβούλιο. Οι βελτιώσεις θα πρέπει να χτίζουν εμπιστοσύνη, να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους προκαταβολικά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι βελτιώσεις που χρειάζονται είναι οι εξής:

α) η μεταφορά πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δις ευρώ στα ένα εξωτερικό ταμείο, όπως το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη στο Λουξεμβούργο, για να ιδιωτικοποιηθούν και να μειωθεί το χρέος

β) απολιτικοποίηση των Ελληνικών διοικητικών καθηκόντων υπό την ασυλία του COM για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος

c) επιβολή αυτόματων περικοπών στην περίπτωση όπου το πρόγραμμα για μείωση των ελλειμμάτων βγαίνει εκτός στόχων.

2) Στην περίπτωση που η βιωσιμότητα του χρέους και η εφαρμογή του προγράμματος δε μπορούν να διασφαλιστούν, θα πρέπει να προσφερθούν στην Ελλάδα διαπραγματεύσεις για ένα διάλειμμα από την Ευρωζώνη, με πιθανό σενάριο μία αναδιάρθρωση του χρέους που δε θα τίθεται σε σύγκρουση με τη συμμετοχή στη νομισματική ένωση.

Η λύση ενός διαλείμματος θα συνοδευτεί από τη στήριξη της Ελλάδας και των Ελλήνων με αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια για τα επόμενα χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο σενάριο έχει γράψει αναλυτικά και η γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα mediapart. τμήμα του άρθρου της δημοσιεύσαμε και εμείς ΕΔΩ.

111111(1)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Σιάμισιης (Helleniq Energy): Τέλος 2024 οι αποφάσεις για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για πραγματοποίηση διερευνητικής γεώτρησης στα...

Συναλλαγές με POS: Σχέδιο μείωσης των χρεώσεων

Έτοιμες φαίνεται να είναι οι τράπεζες να μειώσουν τις...

Ποδαρικό με απολύσεις έκανε το 2024 – «Εξαφανίστηκαν» 226.998 θέσεις εργασίας τον «μαύρο» Ιανουάριο

Ρεκόρ απολύσεων αλλά και ελαστικών μορφών απασχόλησης τον Ιανουάριο 2024 αποκαλύπτουν...