20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διαμαρτύρεται και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων για τη βίαιη συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ νομού Χανίων καταγγέλει τη βίαιη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Δήμου Πλατανιά κ. Σολιδάκη και ζητά από τον Δήμαρχο Πλατανιά να πάρει θέση:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ νομού Χανίων πληροφορήθηκε με έκπληξη του για περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς Αντιδημάρχου του Δήμου Πλατανιά απέναντι σε εργαζόμενους συναδέλφους μας του εκεί Δήμου. Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι όμοιες συμπεριφορές έχουν και στο παρελθόν επαναληφθεί χωρίς να δουν το φως της δημοσιότητας και χωρίς την ομόθυμη καταδίκη τους από το σύνολο της κοινότητας των ανθρώπων που εργάζονται στην αυτοδιοίκηση , αιρετών και εργαζομένων .

Ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά  κος Σολιδάκης φέρεται επανειλημμένα και κατά το παρελθόν να στοχοποιεί, απειλεί και εκβιάζει φραστικά υπαλλήλους του Δήμου. Αυτή την φορά το περιστατικό έλαβε χώρα την Δευτέρα 25 Μαΐου στις 16:30, όπου παρά το προχωρημένο της ώρας κάποιοι συνάδελφοι της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν είχαν ακόμα αποχωρήσει από την εργασία τους ενώ παρόντες  ήταν η  πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου.

Χωρίς καμία πρόκληση ή διαφωνία των εργαζομένων και με αφορμή μία εν μέρει απορριπτική απόφαση ελέγχου νομιμότητας  της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά οδηγήθηκε σε ακραία συμπεριφορά ξεσπώντας την οργή του στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας κατηγορώντας τους υπαλλήλους της, χτυπώντας  με γροθιές σε υπολογιστή και έπιπλα. Οι ύβρεις  συνεχίστηκαν και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ακολούθησε και ρίξιμο αντικειμένων και μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων.

Τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απώτερο σκοπό έχουν εν τέλει  τον εκφοβισμό των εργαζομένων προκειμένου να μην μπορούν να ασκηθούν τα καθήκοντά τους ανεπηρέαστα.

Ο Σύλλογος μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε βίαιη συμπεριφορά και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, διοίκηση και εργαζομένους, να αποτρέψουν με κάθε τρόπο γεγονότα που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα απ’ όπου και αν προέρχονται .

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να μην σιωπήσουμε , να προστατέψουμε το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να βιοπορίζονται μακριά από βίαιες συμπεριφορές και bulling .

Καλούμε το Δήμαρχο Πλατανιά, τους επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και όλους του αιρετούς του Δήμου να ταυτιστούν μαζί μας και να πάρουν θέση .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...