Διανομείς Χανίων: «Mε τα καιρικά φαινόμενα να εναλλάσσονται από βροχή, χιόνι και χαλάζι, έβγαλαν διανομείς στο δρόμο για διανομή»

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων ν. Χανίων καταγγέλει ότι παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα Χανιά οι διανομεις εργάστηκαν κανονικά βάζοντας σε κινδυνο τη ζωή τους.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων Νομού Χανίων αναφέρει:

«Τεράστια ασυδοσία από μέρος εργοδοτών στα Χανιά, όπου την Τριτη 25/01 και με τα καιρικά φαινόμενα να εναλλάσσονται από βροχή χιόνι και χαλάζι, έβγαλαν συναδέλφους διανομείς στο δρόμο για διανομή με πραγματικό κίνδυνο της υγείας τους.

"Sponsored links"

Το σωματείο μας πραγματοποίησε περιοδείες σε χώρους δουλειάς όπου και ζητούσε να σταματήσει η διανομή, με βάση το ΦΕΚ που εξέδωσε Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην περιφέρεια της Κρήτης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία εντελώς πρόχειρα και στο πόδι ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ΦΕΚ Αριθμ. 14911/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 187/24.1.2022  με το οποίο ούτε η αστυνομία ούτε το ΣΕΠΕ θα μπορούσε να επιβάλει κάποια κύρωση στους εργοδότες οι οποίοι αποφάσισαν να ανοίξουν την διανομή.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο έλεος των εργοδοτών τους χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους ώστε οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Στις 26/01 να σταματήσει η διανομή στα Χανιά και όπου αλλού στην Ελλάδα έχει κηρυχτεί αργία λόγω καιρικών συνθηκών
-Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να τηρηθεί η απαγόρευση που επιβάλλεται στη διανομή φαγητού και κούριερ.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live