21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Διαπίστωσαν μαζί με τον δήμαρχο πόσο αφιλόξενη πόλη είναι τα Χανιά για τους ΑμΕΑ | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Με τα ίδια τους τα μάτια διαπίστωσαν οι αρχές της πόλης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στα Χανιά.

Ο Δήμαρχος Χανίων μαζί με συνεργάτες του, στα πλαίσια της “Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο” περπάτησε στους δρόμους της πόλης, μαζί με άνθρωπους σε αναπηρικά καροτσάκια αλλά και γονείς με τα παιδικά τους καρότσια. Πολλές φορές τα πεζοδρόμια ήταν πολύ στενά ή είχαν εμπόδια. Άλλες φορές δε χωρούσαν καν και αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε τοποθέτηση που έκανε είπε ότι η συγκεκριμένη πορεία έγινε με στόχο να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα καθημερινά προβλήματα προσβασιμότητας, που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, με κεντρικό σύνθημα: “Επιλέγω να μετακινηθώ με τον πιο ωφ€λιμο τρόπο” .

“Θα πρέπει, ωστόσο, να αλλάξουμε και τη συμπεριφορά μας αναφορικά με τα εμπόδια, που κάθε μέρα βάζουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που πρέπει να κινηθούν, ενώ αναφορικά με τις υποδομές ως Δήμος Χανίων κάνουμε τη μέγιστη προσπάθεια για να τις βελτιώσουμε, παρεμβαίνοντας ήδη σε πολλά σημεία”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας τους ιδιοκτήτες των οργανωμένων χώρων στάθμευσης, που συμμετείχαν στις δράσεις, παραχωρώντας τους χώρους τους, χωρίς αντίτιμο, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι δρόμοι της πόλης μας, καθώς και τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε., για τη δωρεάν μεταφορά των συμπολιτών μας από και προς τις εργασίες τους.

 

Στον περίπατο στην πόλη, ο οποίος ξεκίνησε από την πλατεία Κολοκοτρώνη και ολοκληρώθηκε, μέσω των οδών Αποκορώνου, Κορνάρου (η αποκατάσταση & ανάπλαση των πεζοδρομίων της οποίας έχει ήδη δημοπρατηθεί) και Τζανακάκη, στον Δημοτικό Κήπο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων, Γεώργιος Λυμπινάκης, ο αναπληρωτής Δ/ντής Τροχαίας Χανίων, Ευτύχης Μαρκαντωνάκης, εκπρόσωποι Σωματείων ΑΜΕΑ και πολιτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση τους στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι στη δράση συμμετείχαν το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε., η Αστυνομική Δ/νση Χανίων, το Τμήμα Τροχαίας, Σωματεία ΑμεΑ, ομάδες πολιτών, που διεκδικούν την απρόσκοπτη μετακίνηση τους, το Δημοτικό πάρκινγκ “ΚΥΔΩΝ” και ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη 22/9/2016, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 19.00. Οι δημότες, που θα το επισκεφθούν, θα ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων με τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας θα πραγματοποιήσει επίσης διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η φανταστική μου πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ θα διοργανωθούν και δρώμενα για παιδιά με τα ποδήλατα, που είναι διαθέσιμα στο Πάρκο. Στα παιδιά θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και δώρα σχετικά με το μήνυμα της ημέρας.

Δείτε και σχετικό βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=VBvpzvhKREE”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...