Ενώ το Ισραήλ συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, την ίδια στιγμή διεξάγει μία σφαγή και γενοκτονία στη Γάζα…
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα μεσάνυχτα σε ισραηλινά πλήγματα στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο απολογισμός “των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον κατοικιών από τα μεσάνυχτα ανέρχεται σε 50 νεκρούς“, δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μουγκάιρ, αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στα ερείπια.
Γιατρός στο ινδονησιακό νοσοκομείο της Μπέιτ Λάχια δήλωσε στο AFP, υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας του, ότι 30 πτώματα μεταφέρθηκαν εκεί.
Από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Σάλεχ, προσωρινός διευθυντής του νοσοκομείου αλ Άουντα στη Τζαμπάλια, επεσήμανε ότι μεταφέρθηκαν εκεί πέντε πτώματα, ενώ οι γιατροί παρέχουν φροντίδα «σε περισσότερους από 75 τραυματίες» μετά τα ισραηλινά πλήγματα.
«Η ισραηλινή κατοχή βομβάρδισε το σπίτι που βρίσκεται δίπλα στο δικό μου (…) την ώρα που βρίσκονταν άνθρωποι μέσα», είπε ο Γιούσεφ αλ Σουλτάν, κάτοικος της Μπέιτ Λάχια σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το AFP στη διάρκεια της νύχτας, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν «αεροπορικά πλήγματα, πυρά του πυροβολικού και από drones».
«Υπάρχει ένα μαζικό κύμα εκτοπισμού αμάχων. Η φρίκη και ο πανικός μάς κατέλαβαν στη διάρκεια της νύχτας», τόνισε.
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς χθες Πέμπτη στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Στη Χαν Γιούνις, στον νότο, η Μαριάμ Ασούρ, με δάκρυα να τρέχουν, χάιδευε το σάβανο που περιείχε το άψυχο σώμα της αδελφής της, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο Νάσερ μαζί με άλλα θύματα. Η νεαρή ήταν εθελόντρια σε πρόγραμμα υπηρεσίας του ΟΗΕ αφιερωμένο στα παιδιά, είπε.
«Το Ισραήλ (…) δεν σκοτώνει απλώς κόσμο. Σκοτώνει ό,τι απομένει από την ανθρωπότητα», εξεγέρθηκε χθες μέσω X η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη.
Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 53.000 ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, τα οποία χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.