Διεθνές συνέδριο στο ΜΑΙΧ με παγκοσμίας εμβέλειας επιστήμονες στον χώρο της Μοριακής Βιολογίας

Κανένα σχόλιο

Ο κ. Γιώργος Διαλλινάς, Καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (Ε.Μ.Β.Ο) διοργανώνει το διεθνές συνέδριο «EMBO Workshop on Membrane transporters as essential elements of cellular function and homeostasis”, στις 23-27 Αυγούστου 2022 του στα Χανιά, στο Μεσογειακό Ινστιτούτο
Χανίων ( https://coming-soon.embo.org/w21-76 ).

Τα συνέδρια του ΕΜΒΟ (European Molecular Biology Organization) θεωρούνται παγκόσμιας εμβέλειας και συγκεντρώνουν τους κορυφαίους επιστήμονες στον χώρο της Μοριακής Βιολογίας. Χαρακτηριστικά, στο συγκεκριμένο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Yale, Imperial, King’s College, Harvard, Paris Diderot, Stockholm, Chicago, του Dusseldorf, των Επιστημονικών Ακαδημιών της Αυστρίας και Τσεχίας, και άλλα, καθώς και ο Καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (E.R.C.).

Στόχος του παρόντος συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων στον χώρο της Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας που αφορούν τους μηχανισμούς λειτουργίας και ρύθμισης των πρωτεϊνών που ελέγχουν την είσοδο και έξοδο ουσιών και φαρμάκων στα κύτταρα. Πέραν της καθαρά βασικής επιστημονικής γνώσης που προκύπτει από τις συγκεκριμένες έρευνες, είναι προφανές ότι εδώ τίθενται και οι μελλοντικές βάσεις για την κατεύθυνση της έρευνας σε μια νέα στεοχευμένη φαρμακολογική προσέγγιση ασθενειών.

"Sponsored links"

Το συνέδριο υποστηρίζεται από το ΕΜΒΟ, και από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το ΕΚΠΑ (Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών) και το Ι.Τ.Ε., την LabSupplies και την Α.Ν.Ε.Κ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live