Διεθνής Αμνηστία κατά Ουκρανίας για «εκμετάλλευση» αιχμαλώτων πολέμου

Κανένα σχόλιο

Την ανάγκη σεβασμού και τήρησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων πολέμου βάσει της Γ’ Σύμβασης της Γενεύης τόνισε η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή την προβολή Ρώσων αιχμαλώτων σε ουκρανικές συνεντεύξεις τύπου.

Τις τελευταίες μέρες, οι ουκρανικές Αρχές έφεραν Ρώσους στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου σε συνεντεύξεις Τύπου για να αναδείξουν τον ρόλο τους στη στρατιωτική εισβολή, ενώ βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης αιχμαλώτους στρατιώτες να επικοινωνούν με μέλη των οικογενειών τους στη Ρωσία.

Βίντεο με αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες έχουν επίσης εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους.

"Sponsored links"

«Καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται, είναι σημαντικό όλα τα μέρη να σέβονται πλήρως τα δικαιώματα των αιχμαλώτων πολέμου», δήλωσε η Τζόαν Μάρινερ, Διευθύντρια του Προγράμματος Αντιμετώπισης Κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους αιχμαλώτους πολέμου όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους και επίσης να προκαλέσει προβλήματα στις οικογένειές τους για το διάστημα που βρίσκονται υπό κράτηση από την αντίπαλη πλευρά», πρόσθεσε η αξιωματούχος της Διεθνούς Αμνηστείας.

«Το άρθρο 13 της Γ’ Σύμβασης της Γενεύης ορίζει ρητά ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα από τη δημόσια θέα. Είναι καθήκον της υπεύθυνης για την αιχμαλωσία Αρχής να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα αυτών των κρατουμένων γίνονται δεόντως σεβαστά από τη στιγμή που θα συλληφθούν», αναφέρεται στη Σύμβαση.

efsyn.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live