15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Διευκρινιστική δήλωση Κ. Γαβρά: “Ίσως εκφράστηκε κακώς. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς”

Ημερομηνία:

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο Κώστας Γαβράς, απαντώντας στα δημοσιεύματα που το θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μαθαívω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφίσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αυτή η πρóθεσή µoυ. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερµηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Τι είπε ο Κώστας Γαβράς για το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο ίδιος προσθέτει ότι «στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κóσµo πoυ oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα «Ενήλικες στην Αίθουσα», με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

Η διευκρινιστική δήλωση έγινε με αφορμή απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη για την εφημερίδα “Documento” όπου ο κ. Γαβράς είπε:

«Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω, σήμερα η μόνη λύση στην Ελλάδα για να αλλάξουν ίσως τα πράγματα και λοιπόν είναι ο Τσίπρας. Δεν έχετε άλλον. Έχετε κάποιον άλλον; Βλέπετε κάποιον άλλον; Δεν βλέπω κανέναν άλλον».

Ακούστε τα ακριβή λόγια του μεγάλου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά:

Ακολουθεί η δήλωση του δημοσιογράφου του Documento, Αντώνη Μποσκοΐτη:

«Με όλο μου το σεβασμό στον κύριο Κώστα Γαβρά, όπως και με όλο μου το σεβασμό στους κυρίους Βαρουφάκη και Τσίπρα, μαθαίνω ότι ο κ. Γαβράς ένιωσε την ανάγκη να κάνει διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τη συνέντευξη που μου παραχώρησε στα Χανιά για την εφημερίδα Documento και για το free press FAQ. Καλώς έπραξε αν θεωρεί πως ενδεχομένως δεν τα είπε όπως θα ήθελε. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να τον παρερμήνευσα. Για του λόγου το αληθές, λοιπόν, παραθέτω το ηχητικό απόσπασμα από την, προ ημερών, δημόσια συζήτηση μας. Άλλωστε παρεμφερείς δηλώσεις ο κ. Γαβράς έκανε και στη συνάδελφό Αλεξάνδρα Χρηστακάκη για το ραδιόφωνο που δημοσιεύθηκαν στην ΑΥΓΗ της περασμένης Κυριακής. Αντώνης Μποσκοΐτης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ