Δικάζεται o πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Κανένα σχόλιο
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωΐ, είνι προγραμματισμένη η δίκη του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων με το Σωματείο να καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια.Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλης αλυσίδα ψητοπωλείων. Αιτία; Η παρέμβαση που έκανε μαζί με μέλη του σωματείου για την ενημέρωση των συναδέλφων του για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώκεται για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για την ίδια επιχείρηση η οποία έχει μηνύσει τον προηγούμενο χειμώνα τον πρόεδρο των εργαζομένων στις διανομές, επειδή απαίτησε να μην γίνει διανομή με χιόνια.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνουμε ότι “η προώθηση ακόμη μεγαλύτερης εντατικοποίησης και επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου πάει πάντα μαζί με τρομοκρατία και καταστολή. Αυτή τη φορά η εργοδοσία επέλεξε να σύρει ένα εκλεγμένο συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο στα δικαστήρια επειδή απαίτησε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

"Sponsored links"

Και συνεχίζει:

«Μας θέλουν απομονωμένους και φοβισμένους τους εργαζόμενους και την νεολαία. Αποτελούν μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη δράση των συνδικάτων ως περίπου εγκληματική ενέργεια. Αποκαλύπτουν το μίσος εργοδοτών, κυβερνήσεων και των εκπροσώπων τους, απέναντι στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση».

Στη συγκέντρωση καλεί και η κατάληψη Rosa Nera. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε μια περίοδο όπου στους χώρους εργασίας επικρατεί ο εργοδοτικός φόβος και η ανασφάλεια για το αν θα βγούμε μέχρι το τέλος του μήνα, όπου τα χρήματα δεν μας φτάνουν ούτε για τα βασικά, όπου τα νοίκια έχουν εκτιναχτεί, το κράτος για μία ακόμη φορά έρχεται ουσιαστικά να παίξει τον ιστορικά προσδιορισμένο του ρόλο: αυτόν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας. Η δικαιοσύνη μετά από τόσες και τόσες απεργίες, τις οποίες έχει κρίνει παράνομες, καλείται να δικάσει εκλεγμένους συνδικαλιστές απλά και μόνο επειδή ανταποκρίθηκαν στο ταξικό τους καθήκον.

Ως κατάληψη Rosa Nera στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στην απαράδεκτη δίωξη του προέδρου του σωματείου επισιτισμού. Αντιλαμβανόμαστε πως μόνο οι ταξικοί, αδιαμεσολάβητοι αγώνες θα φέρουν το κράτος σε θέση άμυνας και τους/τις εργαζόμενους/ες σε θέση αποτελεσματικής υπεράσπισης αυτών που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες. Η διεκδίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς για τα αυτονόητα εργασιακά μας δικαιώματα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των αγώνων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live