“Δικαιοσύνη και Αποζημιώση”: Εκδήλωση στο Μνημείο των πεσόντων στις Βρυξέλλες από αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρόσκλησης του Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του και τους στόχους που έχει θέσει.

Σε σχέση, ιδίως, με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων ευρωβουλευτών και τόνισε ότι η υπόθεση έχει πλέον διεθνοποιηθεί και μεταφερθεί στην καρδιά της Ευρώπης. Επεσήμανε δε την ανάγκη κλιμάκωσης της πίεσης εντός κι εκτός Ελλάδας, με την κινητοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας και τη συνεργασία με γερμανικά κινήματα και οργανώσεις, που υποστηρίζουν τον αγώνα διεκδίκησης. Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού αλλά αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης. Κατέληξε ότι «είμαστε ανυποχώρητοι στον αγώνα για τη δικαίωση της Θυσίας του ελληνικού λαού και τη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων».

"Sponsored links"

Ο Μανώλης Γλέζος είχε ιδιαίτερη συνεργασία με την αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της διεκδίκησης και σχεδιασμός των επόμενων, κρίσιμων, βημάτων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα μαζί με μέλη ενώσεων θυμάτων, πολίτες από μαρτυρικούς δήμους κι εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση στο Μνημείο των πεσόντων στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με στόχο να σταλεί μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών, καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού και διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Στην επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων συμμετέχουν εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου οι Στέφανος Ληναίος, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Μανώλης Κατριβάνος, Αγάπη Βασιλειάδη, Γιάννης Δημάκας και Αριστομένης Συγγελάκης, οι δήμαρχοι Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος και Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου Αντώνιος Χωριανόπουλος, ο δημοσιογράφος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Ελληνιάδης και άλλοι.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live