19.4 C
Chania
Saturday, May 17, 2025

Διπλή επίθεση σε εργαζόμενους του Δήμου Χανίων – Σφοδρή καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ

Ημερομηνία:

Βίαια περιστατικά σε ΥΔΟΜ και Υπηρεσία Πρασίνου – «Δεν είμαστε ο σάκος του μποξ των πολιτών», τονίζει το Σωματείο – Ζητά άμεσα συλλήψεις και μέτρα προστασίας

Σε μια σοβαρή καταγγελία για δύο περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας κατά δημοτικών υπαλλήλων, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων, καταδικάζοντας με κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα που σημειώθηκαν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2025 σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης.

Δύο επιθέσεις μέσα σε μία μέρα – Στο στόχαστρο υπάλληλοι δύο υπηρεσιών

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου:

  • Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) Χανίων, όπου πολίτης επιτέθηκε φραστικά και σωματικά σε υπάλληλο της υπηρεσίας αλλά και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

  • Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στη Νέα Χώρα, επί της Ακτής Παπανικολή, όπου πολίτης επιτέθηκε επίσης φραστικά και κατόπιν σωματικά σε εργαζόμενο της Υπηρεσίας Πρασίνου, την ώρα που αυτός εκτελούσε εργασία.

Τα περιστατικά προκαλούν έντονο προβληματισμό, καθώς έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα.

«Δεν είμαστε ο σάκος του μποξ των πολιτών»

Το Σωματείο ΟΤΑ Ν. Χανίων επισημαίνει ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι πρωτόγνωρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Οι υπάλληλοι του Δήμου γινόμαστε πολλές φορές ‘ο σάκος του μποξ’ για τους δυσαρεστημένους πολίτες».

Τονίζει, ωστόσο, ότι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων δεν βρίσκονται στους εργαζόμενους, αλλά στις πολιτικές αποφάσεις και την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών:

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι των Δήμων έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους χαμηλούς μισθούς, επισφαλείς σχέσεις εργασίας και ταυτόχρονα, λόγω έλλειψης προσωπικού, κάνουμε δουλειά για δύο και τρία άτομα».

Κάλεσμα για συλλήψεις και άμεσα μέτρα προστασίας

Το Σωματείο ζητά μηδενική ανοχή στη βία και καλεί τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα:

  • Στη σύλληψη και παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη,

  • Στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύτερο κοινωνικό και συνδικαλιστικό αίτημα για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας στο δημόσιο τομέα, ειδικά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής που έρχονται καθημερινά σε επαφή με το κοινό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητικό παπούτσι “πάτησε” την Ακρόπολη – Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show στην Ακρόπολη – Τον ψόφιο κοριό κάνει η Adidas

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής...

Εκδηλώσεις στον Πλατανιά για την 84η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει, και φέτος σε συνεργασία με...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Χανίων στις 17 και 18 Μαΐου – Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τις τοποθεσίες

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ...