30.8 C
Chania
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2026

Δραγασάκης από Ηράκλειο: “Είμαστε μια οικονομία υπό επιτήρηση, μια δημοκρατία υπό επιτήρηση αναζητούμε ένα ξέφωτο έξω από το μνημόνιο”

Ημερομηνία:

Με τη συλλογή αιτημάτων, παραπόνων και ” ανοικτών πληγών ” που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τους φτωχοποιημενους δήμους άρχισε πριν από λίγο η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τους δημάρχους του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της γραφειοκρατίας στα θέματα ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι δεν προέρχεται από Βρυξέλλες αλλά από εδώ. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα με την αποκεντρωμένη διοίκηση λόγω του γεγονότος πως δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο που να ηγείται της αποκεντρωμένης.

Σε σχέση με την κινητικότητα των υπαλλήλων οι δήμαρχοι επεσήμαναν το πρόβλημα υποστελέχωσης των δήμων καθώς υπάλληλοι φεύγουν σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα για την ανάπτυξη της υπαίθριου

Παράλληλα σημείωσαν ότι έχουν καταργηθεί όλες οι υπηρεσίες και έχουν μεταφερθεί στο κέντρο αλλά έτσι το κόστος πολλαπλασιάζεται για τους κάτοικους της ενδοχώρας.

“Αυτά που περιγράφετε τα ζούμε κι εμείς !” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Δραγασάκης που αναφέρθηκε στη σημερινή αδίεξοδη κατάσταση και  έκανε λόγο για αποδιάρθρωση του ΚΤΕΛ τους που υπήρχε πριν τη κρίση αλλά με την 7ετια έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα.

Ο ίδιος σημείωσε “Είμαστε μια οικονομία υπό επιτήρηση μια δημοκρατία υπό επιτήρηση αναζητούμε ένα ξέφωτο έξω από το μνημόνιο”

Στόχος όπως τόνισε είναι να γίνει η ανασυγκρότηση του κράτους μέσα από την αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν οι τοπικές μονάδες υγείας και να γίνει σε όλους τους δήμους η εφαρμογή του εισοδήματος αλληλεγγύης. Παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν και τα κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών που αρχικά θα γίνουν στους δήμους.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκτός από τους δημάρχους και οι βουλευτές Ηγουμενίδης και Βαρδάκης καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γ Παυλιδάκης με άλλα στελέχη.

Συνάντηση με Λαμπρινό 

Νωρίτερα στη συνάντηση του κ. Δραγασάκη με το Βασίλη Λαμπρινό του ετέθη το θέμα του νερού και της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος να απομακρυνθούν τα ντεπόζιτα από τις ταράτσες των πολυκατοικιών και να εξασφαλιστεί μια συνεχή ροή νερού στην πόλη που σήμερα δεν μπορεί να λυθεί με το φράγμα Αποσελέμη .

Επίσης ο δήμαρχος του έθεσε το θέμα των αυθαιρέτων και τα πρόστιμα των οικιστών που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες για χιλιάδες συμπολίτες .

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον νέο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνο – Αλκέτα Ουγγρίνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον Κωνσταντίνο – Αλκέτα Ουγγρίνη για την εκλογή του ως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ευχές και στον απερχόμενο Μιχάλη Ζερβάκη.

Χρηματοδότηση 205.300 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Χανίων για σχολικές υποδομές στα Περιβόλια

Το Υπουργείο Μετανάστευσης ενέκρινε 205.300 ευρώ στον Δήμο Χανίων για προσωρινές σχολικές υποδομές στα Περιβόλια. Προκατασκευασμένοι οικίσκοι και αναδιαμόρφωση χώρων.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΤΕ-OHB: “Η Κρήτη διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί στο κορυφαίο διαστημικό νησί της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”

Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΤΕ-OHB υπεγράφη στο Ηράκλειο για την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών στην Κρήτη. Στόχος η δημιουργία Κέντρου Αριστείας και νέων θέσεων εργασίας.

Στ. Αρναουτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα το πρόγραμμα SPACE-Crete» – Η Κρήτη στο επίκεντρο των διαστημικών τεχνολογιών

Ο Στ. Αρναουτάκης υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης για το πρόγραμμα SPACE-Crete με ΙΤΕ και OHB. Υπογραφή συμφωνίας στο Ηράκλειο για διαστημικές τεχνολογίες.