25.8 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη προς Μέρκελ για την Διάσκεψη του Βερολίνου – Μέρκελ: Ενδιαφερόμαστε για την ειρήνη στη Λιβύη

Ημερομηνία:

Τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ Σάρατζ-Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζοντας πάντως την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ. Επίσης εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξή της στα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαριάννα Τουμασάτου για την ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα: Τον εμπιστεύομαι βαθιά, επέστρεψε η ελπίδα – Τι είπε για Καρυστιανού

Δύο ηθοποιοί, η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αιμίλιος Χειλάκης, ανέλαβαν την παρουσίαση...

Ο Τεμπονέρας εξηγεί πώς έφτασαν στο όνομα «ΕΛΑΣ» και ποιος είναι “ο μεγάλος πλούτος”

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολιτικό γεγονός, το οποίο ήδη...

Σακελλαρίδης: Δεν θα αργήσουμε να δούμε το «δεξί φλας» του Αλέξη Τσίπρα

Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε σήμερα, Τετάρτη...

Δημοσκόπηση RealPolls: Δεύτερο κόμμα ο Τσίπρας, τρίτο η Καρυστιανού, 4ο το ΠΑΣΟΚ

Στην 4η θέση στέλνει το ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της RealPolls για λογαριασμό του...