Δυσοίωνα νέα από τον επικεφαλής της Moderna: Τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά – Θα χρειαστούν μήνες για παρασκευή νέων εμβολίων

Κανένα σχόλιο

Τα υπάρχοντα εμβόλια της Moderna για τον κορωνοϊό φαίνεται να είναι πολύ λιγότερα αποτελεσματικά έναντι της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» συγκριτικά με τις άλλες μεταλλάξεις.

Αυτό υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και προειδοποιεί ότι «θα χρειαστούν μήνες για να μπορέσουν οι φαρμακευτικές να παρασκευάσουν σε κλίμακα εμβόλια που να επικεντρώνονται στη νέα μετάλλαξη».

Ο Stephane Bancel δήλωσε, μιλώντας στους Financial Times, πως «ο υψηλός αριθμός των μεταλλάξεων της Όμικρον στην πρωτεΐνη ακίδα, που χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και η ταχεία εξάπλωση της συγκεκριμένης παραλλαγής στη Νότια Αφρική, υποδηλώνουν πως τα εμβόλια που υπάρχουν τώρα ίσως χρειαστεί να τροποποιηθούν μέσα στο επόμενο έτος».

"Sponsored links"

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna σημείωσε επίσης, ότι «οι περισσότεροι ειδικοί δεν περίμεναν ότι θα υπάρξει ένα στέλεχος με τόσες μεταλλάξεις πριν περάσουν άλλα ένα-δυο χρόνια. Προειδοποίησε δε, ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν κάποιοι μήνες πριν ένα εμβόλιο που στοχεύει τη μετάλλαξη Όμικρον να μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα».

«Όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους έχω μιλήσει λένε ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Moderna και Pfizer δεν θα μπορούν να έχουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις την επόμενη εβδομάδα. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Μπορούμε όμως να έχουμε δισεκατομμύρια δόσεις το καλοκαίρι; Και βέβαια», δήλωσε ο ίδιος.

Προσέθεσε, όμως, ότι «θα είναι ριψοκίνδυνο να γυρίσει όλη η παραγωγή της Moderna σε ένα εμβόλιο που στοχεύει τη μετάλλαξη Ομικρον, σε μια στιγμή που κυκλοφορούν και άλλες μεταλλάξεις».

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live