20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δωρεάν μετακίνηση για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά από την ANEK LINES

Ημερομηνία:

Δωρεάν μετακίνηση στους επιβάτες που θα ταξιδέψουν για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, με προορισμό τα Χανιά, δίνει η Κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES -BLUE STAR FERRIES.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας «όσοι αγάπησαν το Μίκη, μπορούν, να ταξιδέψουν δωρεάν, την Τετάρτη 8/9 από Πειραιά προς Σούδα και δωρεάν να επιστρέψουν την Πέμπτη 9/9, σε θέσεις, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

«Η Οικουμένη, η Ρωμιοσύνη, η Κρήτη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον “Γίγαντα” με το τεράστιο έργο. Τον “μουσικό γητευτή” των λαών που όταν άνοιγε τα πελώρια χέρια του, για να διευθύνει όπου Γης, ξεσήκωνε και παρέσυρε τον κόσμο (ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν τη γλώσσα των τραγουδιών του) στον δικό του μελωδικό, ερωτικό, επαναστατικό κόσμο, ως άλλος Καζαντζακικός Ζορμπάς. Περήφανοι ως Έλληνες για τη μουσική παρακαταθήκη ενός ογκόλιθου που “πάντρεψε” αξεπέραστα το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση και κατέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός, αποχαιρετούμε τον Μίκη με τη βεβαιότητα ότι Ναι: Αιωνία θα είναι η Μνήμη του», τονίζεται η ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ:

Έχοντας ταξιδέψει με την μουσική του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης, ο Μίκης Θεοδωράκης, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, θα αναχωρήσει για το “τελευταίο ταξίδι” με προορισμό τα Χανιά.

Ο “Ουρανομήκης” Μίκης, όπως εύστοχα “βάφτισε” τον Θεοδωράκη ο εκ των ιδρυτών της ΑΝΕΚ LINES μακαριστός Ειρηναίος, ευλογημένος από τις “Μούσες” μουσικός ηγέτης, φλογερός αγωνιστής, οικουμενικός εργάτης της ειρήνης και της αδελφοσύνης, μεγαλοφυής δημιουργικός “έφηβος” μέχρι τέλους, τραγουδήθηκε με πάθος όσο ελάχιστοι.

H Κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES σε μία συμβολική κίνηση, τιμής ένεκεν, στον μεγάλο απόντα, δίνει την δυνατότητα σε όλους όσους αγάπησαν τον Μίκη, και μπορούν, να ταξιδέψουν δωρεάν, την Τετάρτη 8/9 από Πειραιά προς Σούδα και δωρεάν να επιστρέψουν την Πέμπτη 9/9, σε θέσεις ανάλογα με την διαθεσιμότητα.

Η Οικουμένη, η Ρωμιοσύνη, η Κρήτη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον “Γίγαντα” με το τεράστιο έργο. Τον  “μουσικό γητευτή” των λαών που όταν άνοιγε τα πελώρια χέρια του, για να διευθύνει όπου γης, ξεσήκωνε και παρέσυρε τον κόσμο  (ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν την γλώσσα των τραγουδιών του)  στον δικό του μελωδικό, ερωτικό, επαναστατικό κόσμο, ως άλλος Καζαντζακικός Ζορμπάς.

Περήφανοι ως Έλληνες για την μουσική παρακαταθήκη ενός ογκόλιθου που “πάντρεψε” αξεπέραστα το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση και κατέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός, αποχαιρετούμε τον Μίκη με την βεβαιότητα ότι Ναι: Αιωνία θα είναι η Μνήμη του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...