24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία:

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και για μαθήματα γονεϊκότητας και μαθήματα θηλασμού προσφέρουν οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Όπως ενημερώνουν σε ανακοίνωσή τους:

Η πικρή αλήθεια για τις παγκόσμιες ημέρες είναι πως σε όποιους έχει αφιερωθεί ειδική ημέρα, πέρασαν και περνάνε πολλά, είναι σε αδύναμη θέση και χρειάζονται προστασία… γυναίκες, παιδιά, περιβάλλον.

Είναι μια μέρα που σαν μαθήτρια με μελαγχολούσε και με έκανε να  σκέφτομαι τις γυναίκες και τα κορίτσια που έζησαν χωρίς ευκαιρίες και δικαιώματα, χωρίς φωνή.

Πέρασαν τα χρόνια ,όμως, και το επάγγελμα που είχα την ευλογία να υπηρετώ, αυτό της μαίας, με έκανε, λόγω της μοναδικής σχέσης που έχω αναπτύξει με κάθε γυναίκα που γνώρισα και της πρόσφερα τις γνώσεις μου, να αντιμετωπίζω αυτή τη μέρα, αν όχι σαν γιορτή, τουλάχιστον σαν υπενθύμιση για ένα πλήθος συνειδητοποιήσεων που οφείλουμε να κάνουμε για τις γυναίκες κάθε μέρα του χρόνου!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα μνήμης γυναικών που έχασαν την ζωή τους στην απεργία των μοδιστρών της Νέας Υόρκης, στις 8 Μαρτίου, το 1908. Αυτή η ημερομηνία αποτέλεσε ορόσημο για την δημιουργία του πρώτου εργατικού σωματείου γυναικών και κατ’ επέκταση πολλών διεκδικήσεων κατοχυρώνοντας μεταξύ άλλων το δικαίωμα μου να αρθρογραφώ σήμερα το παρόν κείμενο.

Η ουσία της ύπαρξης, μιας ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας λοιπόν, είναι για να μας θυμίζει τόσο τις σημαντικές κατακτήσεις, όσο και τις πολλαπλές ανισότητες, εις βάρος των γυναικών, που δεν έχουν πραγματικά ισορροπηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο… Προσδοκώ στο κοντινό μέλλον που το ημερολόγιο θα γράφει 8 Μαρτίου, να γράφω πως τα δυο φύλα επιτέλους συνεργάζονται  αρμονικά και ισότιμα και έδωσαν  χώρο στην έκφραση του μεγαλείου της γυναικείας φύσης.

Η γυναίκα πρέπει να απολαμβάνει την αναγνώριση και τα αγαθά της σύγχρονης κοινωνίας, να έχει την στήριξη που της αναλογεί ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως μέλος της κοινωνίας και της οικογένειας. Η γυναικεία φύση που κυοφορεί κάθε νέα ζωή, μπορεί  να κυοφορήσει  μια νέα κοινωνία  και να χτίσει  μία νέα ισορροπία ανάμεσα στον Άνδρα και τη Γυναίκα.

Σαν γυναίκες και σαν μαίες γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας, που φυσικά, δεν δημιουργήθηκαν σε μια ημέρα και δεν λύνονται με μια γιορτή, κουράζουν – εξουθενώνουν την γυναίκα. Έτσι, αρχίζουν να αναδύονται, όλο και περισσότερο, η ανάγκη για αυτοφροντίδααυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Μέχρι τώρα, της ζητούσαν να διαθέτει υπομονή στα όρια της υποταγής, χωρίς να νοιάζονται για την  ψυχική της ανθεκτικότητα, σήμερα θέλουμε να πιστεύουμε, ότι κάθε γυναίκα  ξέρει ότι η φροντίδα της αξίζει.

Το να φροντίζω τον εαυτό μου δεν είναι μία σκέψη εγωιστική, ούτε σημαίνει πως μετατρέπομαι σε ένα ρηχό  άτομο. Χρειάζεται να μάθω να έχω μία καλή σχέση με τον εαυτό μου, έτσι ώστε να φροντίζω τη υγεία μου. Και όταν λέμε υγεία, εννοούμε την σωματική αλλά και τη ψυχική υγεία παράλληλα. Ένας άνθρωπος που φροντίζει και δεν παραμελεί τον εαυτό του, σημαίνει πως τον σέβεται, τον εκτιμά, τον αγαπάει!

Χρόνια Πολλά, λοιπόν, σε  όλες τις γυναίκες και ας ευχηθούμε, να μην χρειάζονται Παγκόσμιες Ημέρες για να μας υπενθυμίζουν τα αυτονόητα…!!!

Εμείς οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων σας περιμένουμε για δωρεάν τεστ Παπανικολάου, για έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και για μαθήματα γονεϊκότητας και μαθήματα θηλασμού. Μην ξεχνάτε πως η μαία είναι εκείνη η γυναίκα  που βρίσκεται πάντα δίπλα σας……

Κ.Υ. Χανίων Δουμένη Ευαγγελία

Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 99 Μαία

Τηλ. : 28210-24630

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ