21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δ. Βρύσαλης: “Εμπαιγμός και κοροϊδία” οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Για “εμπαιγμό και κοροϊδία” κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, Δημήτρης Βρύσαλης, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το επίδομα στους υγειονομικούς.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 22/11 στη Βουλή υγειονομικό έκτακτο «επίδομα» στο ύψος του μέσου βασικού μισθού.

Χωρίς να μηδενίζουμε το παραμικρό «βοήθημα» που θα μπει στις άδειες τσέπες μας, θεωρούμε εμπαιγμό και κοροϊδία, την αντιμετώπισή μας, όταν όλοι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας έχουμε  δώσει τον καλύτερό μας  εαυτό για την προστασία της Υγείας του λαού σε δύσκολες συνθήκες εντατικοποίησης, κραυγαλέας έλλειψης προσωπικού, εξουθενωμένοι, με κομμένες άδειες.

Αυτό που απαιτούμε είναι, σε μια περίοδο που η οικονομία αναπτύσσεται και τα κέρδη ξεχειλίζουν για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μας δώσει τον 13o και 14ο μισθό που μας έκοψαν με τα μνημόνια, να μας εντάξει στα ΒΑΕ, να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που έδιωξε από το  σύστημα Υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού.

Το «βοήθημα» αυτό δίνεται σε μια περίοδο μεγάλης δυσαρέσκειας για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, των χιλιάδων νεκρών και διασωληνωμένων, των τερατωδών αυξήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, που αν αυτό συνδυαστεί με την φοροληστεία,  εξαφανίζουν το πενιχρό εισόδημά μας.

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κος Θ. Σκυλακάκης με δηλώσεις του  παίρνει πίσω τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και ανακοινώνει ότι το επίδομα θα καταβληθεί μόνο σε ορισμένους υγειονομικούς, αυτούς που θεωρεί η κυβέρνηση  πρώτη γραμμή, παρόλο που η αναστολή κανονικών αδειών και οι μετακινήσεις προσωπικού αφορούν όλους τους εργαζόμενους κ.α.

Ο ένας αναιρεί τον άλλον. Ακόμη και για τα «ψίχουλα» μας εμπαίζουν. Προσπαθούν να μας διαιρέσουν, να διχάσουν το προσωπικό. Το θράσος τους δεν έχει όρια !!! Ξέχασαν το διχαστικό κλίμα που δημιούργησαν με την «Δωρεά» του «φιλανθρωπικού» Ιδρύματος Νιάρχου.

Να σταματήσουν να μας εμπαίζουν και να μας διαιρούν  και να υλοποιήσουν αυτά που διεκδικεί σύσσωμο το υγειονομικό κίνημα. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...