15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Είσαι Ρωσίδα, να είσαι περήφανη και να νικήσεις»: Το Κρεμλίνο στηρίζει πλήρως την Καμίλα Βαλίεβα

Ημερομηνία:

Στη Μόσχα στηρίζουν πλήρως τη 15χρονη πατινέζ που συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχων (International Testing Agency) έχει γνωστοποιήσει πως η Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη, ένα απαγορευμένο φάρμακο για την καρδιά.
Το Κρεμλίνο, στο μεταξύ, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, στηρίζει πλήρως την Καμίλα Βαλίεβα στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει για τον έλεγχο ντόπινγκ.
«Δεν σχολιάζουμε και δεν θέλουμε να σχολιάσουμε την κατάσταση, περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Και στηρίζουμε πλήρως την Καμίλα Βαλίεβα και καλούμε όλο τον κόσμο να τη στηρίξει και να πει στην Καμίλα: Μην κρύβεις το πρόσωπό σου, είσαι Ρωσίδα, να περπατάς περήφανη παντού και το πιο σημαντικό από όλα: να αγωνιστείς και να τους νικήσεις όλους», είπε ο Πεσκόφ.

 Η Ρωσίδα αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022

Στη Μόσχα θεωρούν δεδομένο πως έχει συμβεί κάποια παρεξήγηση, τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ασχολούνται με το ζήτημα.

Όλα αυτά εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει προκύψει με τον έλεγχο ντόπινγκ που έκανε η Βαλίεβα στις 25 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση από την Διεθνή Οργανισμό Ελέγχων (ITA), «από την αθλήτρια πάρθηκε ένα δείγμα υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Ελέγχων του Ρωσικού Οργανισμού Αντι- Ντόπινγκ (RUSADA) στις 25 Δεκεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικού Πατινάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το εγκεκριμένο από τη WADA εργαστήριο ελέγχων στη Στοκχόλμη ανέφερε πως το δείγμα είχε επιστρέψει τα Αναλυτικά Ευρήματα για την αδιευκρίνιστη απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη… στις 8 Φεβρουαρίου».

Στις 9 Φεβρουαρίου, η Πειθαρχική Επιτροπή της RUSADA ήρε την προσωρινή αναστολή της, επιτρέποντας στη Βαλίεβα να συνεχίσει κανονικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Βαλίεβα είναι η τρέχουσα πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης στο καλλιτεχνικό πατινάζ και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ελεύθερο και στο μικρό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ