15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Να κλείνετε τον θερμοσίφωνα και τα φώτα» η συμβουλή Σκρέκα για την ακρίβεια στο ρεύμα

Ημερομηνία:

Σε συμβουλές προς τους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, προχώρησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας ο οποίος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κάλεσε τους καταναλωτές να μην ξεχνούν τον θερμοσίφωνα και τα φώτα ανοιχτά, καθώς «κοστίζει στην τσέπη».

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση στο ρεύμα. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά τελικά κοστίζουν στην τσέπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη στήριξη της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και έφερε ως παράδειγμα τον λογαριασμό που κλήθηκε να πληρώσει ο ίδιος. Όπως είπε «για την ίδια κατανάλωση στο τετράμηνο, πλήρωσα πέρσι 280 ευρώ. Φέτος πλήρωσα 340 ευρώ, ενώ θα πλήρωνα 410-420 ευρώ, αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις».

Επανερχόμενος πάντως σήμερα στο θέμα της στήριξης των νοικοκυρίων και των επιχειρήσεων κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ότι για όσο διαρκεί αυτή η τεράστια, σφοδρότατη ενεργειακή κρίση, εμείς θα στηρίζουμε και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να πει πώς θα εξελιχθεί αυτή η διεθνής κρίση, ωστόσο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάθε μήνα αξιολογεί τις τιμές και προχωρά σε επιδοτήσεις.

Έχουμε εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να έχουμε όλους τους πόρους, για να δίνουμε τις επιδοτήσεις, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια πολύ ελαφρά αποκλιμάκωση στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και μια μεγαλύτερη αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου.

Συγκεκρίμενα, όπως είπε, μια μείωση 30% στο ηλεκτρικό ρεύμα, όμως το φυσικό αέριο είναι τέσσερις φορές πιο ακριβό σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει μόνιμο μηχανισμό επιδότησης απευθείας στον λογαριασμό, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την αναφορά του κ. Σκρέκα σχολίασε με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Σκρέκας όταν μιλάει ή θα λέει ψέματα ή θα προκαλεί τους πολίτες», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τέλος Σεπτεμβρίου υποστήριζε ότι η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι δύο-τρία ευρώ, οι λογαριασμοί όμως έρχονται τρεις- τέσσερις φορές αυξημένοι. Σήμερα όμως κατάφερε να εξοργίσει τον κόσμο με όσα είπε. Αντί για μέτρα προστασίας πρότεινε στους πολίτες να μην ξεχνάνε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και τα φώτα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει: «Το να υποτιμά με τόσο χυδαίο τρόπο ο υπουργός την νοημοσύνη πολιτών, που βρίσκονται σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο, δείχνει τον βαθμό της ηθικής παρακμής της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Η κοινωνία απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες: Παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για την μείωση της τιμής του ρεύματος. Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο. Άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την κοινωνία απέναντι στην ακρίβεια. Έχει έρθει η ώρα να φύγουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...