18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στο Εφετείο με την κατηγορία αποπλάνησης 6χρονης ο ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ημερομηνία:

Η εν λόγω υπόθεση έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό και στον ντράμερ επιβλήθηκε η κάθειρξη 12 ετών, ενώ χθες Πέμπτη αναμενόταν να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Εφετείο.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τις 11 Απριλίου, λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης.
Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Φθινόπωρο 2011: Η οικογένεια της ανήλικης, που είχε εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του (τότε 60χρονου) ντράμερ, βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Ο χωματόδρομος που ένωνε τα λιγοστά σπίτια ήταν στην ουσία μια μεγάλη αυλή και τα παιδάκια της περιοχής μπαινόβγαιναν με σχετική άνεση στα σπίτια των γειτόνων, εν γνώσει των γονιών τους, όπως και του ίδιου. Η ιστορία αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2013, όταν η μητέρα της ανήλικης αντιλήφθηκε ότι κάτι «περίεργο» είχε συμβεί μεταξύ του μουσικού και ενός άλλου ανηλίκου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του 60χρονου τότε, δίνοντας το έναυσμα στη μητέρα της 8χρονης να διερευνήσει, εάν είχε συμβεί κάτι και στο παιδί της.

Το κοριτσάκι, ξεπερνώντας την αρχική ντροπή του, αποκάλυψε ότι «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του, τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος τη θώπευε, ενώ άλλες φορές έβαζε το χέρι του κοριτσιού στα γεννητικά του όργανα».

Αυτό, όπως προέκυψε, γινόταν συστηματικά, κι έτσι οι γονείς οδήγησαν το παιδί τους ελάχιστες ημέρες αργότερα στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Εκεί, η μικρή εξετάστηκε από εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό, όπως προβλέπεται, ελέγχθηκε η αντιληπτική της ικανότητα και η ανήλικη κατέθεσε τι της συνέβαινε «με τελευταία φορά μία μέρα πριν της πει η μαμά της ότι δεν πρέπει να ξαναπάει εκεί».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ