25.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Εγκρίθηκε το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Μαλάξα

Ημερομηνία:

Άναψε το «πράσινο φως» για την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ στην Μαλάξα, με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την οποία δίδεται η έγκριση για το σημαντικότατο αυτό έργο που αναμένεται να συνεισφέρει κατά πολύ στην επιχειρηματικότητα του Ν.Χανίων. Στην απόφαση, την οποία παρουσιάζει το Flashnews.gr, αναφέρεται πως δίδεται η «έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ στη θέση Κοπρανά / Τοπική Κοινότητα Μαλάξας Δήμου Χανίων».

Ως Εταιρεία Ανάπτυξης του Πάρκου, ορίζεται η εταιρεία. «Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων Α.Ε.».

Η εταιρεία αυτή συστάθηκε το 2010 από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και την εταιρεία «Κρητικά Ακίνητα».

Καθοριστικές για την έκδοση της ΚΥΑ με την οποία εγκρίνεται η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, ήταν η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης και – κυρίως – η αποδοχή της Πολεοδομικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, τον περασμένο Αύγουστο.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων θα δημιουργηθεί σε δημόσια έκταση σχεδόν 515 στρεμμάτων, η οποία το 2012, με απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης παραχωρήθηκε κατα κυριότητα στην «Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων ΑΕ» με τίμημα περίπου 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο το ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ Χανίων ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός επενδύσεων είναι 12-14 εκ. ευρώ (έργα υποδομής) και 598 εκ. ευρώ (2014-2034) ή Μ.Ο. ετήσιων επενδύσεων 29,9 εκ. ευρώ.

Είναι ένα project που σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, έρχεται να καλύψει μια αναγκαιότητα του επιχειρηματικού κόσμου των Χανίων και να δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο.

flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...