22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Δραματικές εφημερίες, δίχως ΜΕΘ, εξαντλημένο προσωπικό και τριτοκοσμικές εικόνες

Ημερομηνία:

Κατάσταση χάους, με τριτοκοσμικές εικόνες ασθενών με covid, πυρετό και πνευμονία να μεταφέρονται μέσα στην βροχή, με ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορονοϊού να συνωστίζονται και να βρίσκονται σε ράντζα στον ίδιο χώρο, φορώντας μάσκες αλλά με καμία παραπάνω προφύλαξη και χρησιμοποιώντας κοινόχρηστους χώρους, με διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με ελάχιστα εναπομείναντα κενά κρεβάτια, γνωστοποιεί και καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Σε βίντεο- ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε ο Μιχάλης Γιαννάκος, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τραυματιοφορείς να παραλαμβάνουν ασθενείς που αναπνέουν με δυσκολία, μέσα στην βροχή και να διανύουν μία μεγάλη απόσταση προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος τον περασμένο χειμώνα επισκέφθηκε μετά από καταγγελίες τον Διοικητή του Νοσοκομείου και ζήτησε να βρει λύση για αυτή τη κατάσταση αλλά τίποτα.

Χθες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, άλλο βίντεο-καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, για νοσοκομείο της κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο 23 ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στοιβάζονται σε ράντζα στον ίδιο χώρο, φορώντας μάσκες αλλά με καμία παραπάνω προφύλαξη,  χρησιμοποιώντας κοινόχρηστους χώρους και χωρίς να μπορούν να λάβουν τη δέουσα υγειονομική φροντίδα.

Η εικόνα στις ΜΕΘ

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης τονίζει ότι ήδη νοσηλεύονται επτά παιδιά με κοροναϊό.

Οι 28 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 12 διασωληνωμένοι βρίσκονται στα χειρουργεία και ένας σε κλινική.

Σήμερα λειτουργούν 634 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού στα νοσοκομεία της χώρας εκ των οποίων οι 587 είναι καλυμμένες είναι 587.

Τουλάχιστον 103 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ενώ ελάχιστα είναι τα εναπομείναντα κενά κρεβάτια.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «κρατάνε τις ΜΕΘ για νέους σε ηλικίας ασθενείς, ενώ οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν στις κλινικές ή διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 4 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες δεν λειτουργούν από τον Αύγουστο, επειδή δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Μάλιστα, οι 4 κλίνες αποτελούν δωρεά ιδιωτικής εταιρείας στο νοσοκομείο. Είχαν εγκαινιαστεί πέρσι, λειτουργώντας για κάποιες μέρες, ωστόσο εδώ και καιρό παραμένουν κλειστές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, φαίνεται πως με βάση τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα ακόμη νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πρόκειται να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά covid, την ώρα που οι  υγειονομικοί αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ