14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εικόνες φρίκης από την Ουκρανία: Δένουν ανθρώπους σε στύλους και τους εξευτελίζουν – Ποιες οι αιτίες; | Βίντεο+Φωτός

Ημερομηνία:

Πληθαίνει ο αριθμός των βίντεο που διακινούνται από την Ουκρανία που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες αλλά και απλούς πολίτες να εξευτελίζουν άλλους πολίτες και να τους βασανίζουν, ντυμμένους ή ημίγυμνους δεμένους σε στύλους.

Τις πρώτες ημέρες που άρχισε η διακίνηση τέτοιων βίντεο οι πληροφορίες απο την Ουκρανία μιλούσαν για Ρώσους σαμποτέρ που έτσι τιμωρούνταν απο τους στρατιώτες, στη συνέχεια άρχισαν να γίνονται αναφορές ότι πολλοί από αυτούς που δένονται στους στύλους είναι άνθρωποι που κανουν πλιάτσικα εν μέσω του πολέμου, όμως όσο περνάνε οι μέρες πληθαίνουν οι αναφορές ότι πολλοί από αυτούς που δένονται στους στύλους είναι και πολίτες της Ουκρανίας – κυρίως Ρωσόφωνοι – που δεν επιθυμούν να πολεμήσουν.

Οι εικόνες πραγματικά αποτυπώνουν μια απόλυτη κατάρρευση του όποιου σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Άνθρωποι δεμένοι με ταινίες γύρω από τους στύλους, κάποιοι από αυτούς ημίγυμνοι από τη μέση και κάτω, μαστιγώνονται ή δέχονται κτυπήματα δίχως καμία δυνατότητα να αμυνθούν, ενώ άλλοι σπεύδουν να τραβήξουν σε βίντεο τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σύμφωνα με ρωσόφωνους λογαριασμούς στο twitter η πράσινη μπογιά μπαίνει στα πρόσωπα “ξένων”, είτε αυτοί είναι Ρομά είτε είναι Ρωσόφωνοι. Όμως σε έναν πόλεμο, καμία πληροφορία δε μπορεί να γίνεται άκριτα αποδεκτή δίχως να έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές. Σε μία φωτογραφία βλέπουμε και κάποιον στον οποίο έχει σφηνωθεί ρώσικη σημαία στον πισινό του.

 

H πράσινη μπογιά στο πρόσωπο, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, “σταμππάρει” τους ρωσόφωνους

Άνθρωπος δεμένος σε στυλο με μία ρώσικη σημαία σφηνωμένη στον πισινό του

Προσοχή! Το βίντεο που ακολουθεί εμπεριέχει σκηνές αγριότητας:

"google ad"

 

Δειτε κάποια επιπλέον βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/shorts/g_wExCPC4vU”]

Για όποιον λόγο και να εξελίσσονται αυτά τα περιστατικά, το βέβαιο είναι ότι δεν είναι μεμονωμένα. Καθημερινά δεκάδες νέα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα με εικόνες απολύτου εξευτελισμού ανθρώπων.

Το βέβαιο ειναι ότι η συγκεκριμενη πρακτική δεν παρουσιάστηκε πρώτη φορά κατά την περίοδο του πολέμου με τη Ρωσία αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν και  πριν τον πόλεμο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από 20 Ιουλίου του 2018 όταν άνθρωπος δέθηκε σε στύλο στη Βόρεια Ουκρανική πόλη του Τσερνίχιβ, ενώ του κόλλησαν μια πινακίδα που έγραφε “vatnik” που σημαίνει φιλορώσος.

Ο άνθρωπος που έχει τραβήξει το βίντεο μιλά με περαστικούς και αξιωματικούς της αστυνομίας που έφθασαν στο σημείο, πριν τελικώς λυθεί από τον στύλο. Η αστυνομία που έφθασε δεν τον απελευθέρωσε έως ότου πέρασαν πάνω από 20 λεπτά εξευτελισμού.

The man was tied to the street pole by residents after he damaged a war memorial in a Ukrainian town.
Man tied up for wrecking war memorial.
Angry citizens tied up the man.

Τα Ουκρανικά μέσα ανέφεραν τότε ότι ο άντρας δέθηκε ως αντίποινα για τις ζημιές που προκάλεσε σε μνημείο για τον πόλεμο, όμως σε βίντεο με τον ίδιο άντρα από 15 Ιουλίου αναφέρεται ότι ο άνδρας τιμωρήθηκε επειδή προκάλεσε ζημιές σε μνημείο για τους “Heavanly Hundred” που τιμά αυτούς που πέθαναν κατά την εξέγερση του Μαϊντάν το 2013-2014 που οδήγησε στην πτώση του ρωσόφιλου προέδρου Γιανούκοβιτς.

Σημειώνουμε ότι τα πιο πρόσφατα βίντεο διακινούνται από λογαριασμούς ανθρώπους που έχουν ξεκάθαρα νεοναζιστικές αναφορές όσο και από προπαγανδιστικούς λογαριασμούς της Ρωσίας.

Πάντως, με μια περαιτέρω έρευνα ειναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί προνόμιο της μιας πλευράς. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο από την περιοχή του Ντομπάς και οι φιλορώσοι αυτονομιστές χρησιμοποιούν την ίδια πρακτική για την τιμωρία εγκληματιών, λόγω και της μη λειτουργίας δικαστηρίων.

Δείτε τι λέει ο ρωσόφωνος στρατιώτης στο Ντομπάς στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...