Εισαγγελείς: Μπαμ και κάτω με τον Πολάκη, κλώθουν με τους υποκλοπείς…

Κανένα σχόλιο

Του Γιώργου Καρέλια

Για την ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης τιμωρήθηκε ήδη- και δικαίως- από το κόμμα του: τέρμα γι’ αυτόν το βουλευτιλίκι. Πολιτική απρέπεια διέπραξε, πολιτικά τιμωρήθηκε. Έτσι έπρεπε. Αλλά φαίνεται ότι δεν αρκεί.

Αλήθεια, ποιο είναι βαρύτερο έγκλημα; Μια ανάρτηση στο Facebook, που λέει ότι πρέπει να γίνουν «εκκαθαρίσεις» δικαστών και δημοσιογράφων ή η παρακολούθηση υπουργών, πολιτικών αρχηγών, της στρατιωτικής ηγεσίας, δημοσιογράφων και άλλων ων ουκ έστιν αριθμός;

"Sponsored links"

Το πρώτο «έγκλημα» είναι άποψη, εκδήλωση πρόθεσης, άντε και απειλή. Η παρακολούθηση είναι πράξη, δηλαδή συντελεσμένο έγκλημα.

Για την ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης τιμωρήθηκε ήδη- και δικαίως- από το κόμμα του: τέρμα γι’ αυτόν το βουλευτιλίκι. Πολιτική απρέπεια διέπραξε, πολιτικά τιμωρήθηκε. Έτσι έπρεπε.

Αλλά φαίνεται ότι δεν αρκεί. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας στο άψε σβήσε διέταξε να γίνει έρευνα για το αν ο Πολάκης… «διήγειρε πολίτες στη διάπραξη εγκλημάτων».

Αξιοσημείωτη η ταχύτητα αντίδρασης. Και θα δούμε πόσους «διεγερμένους» πολίτες , έτοιμους να «εγκληματήσουν» , θα βρει ο ερευνών εισαγγελέας.

Όμως, δεν βλέπουμε την ίδια αντίδραση-και, κυρίως, καμιά αποτελεσματικότητα- για το πραγματικό έγκλημα των παρακολουθήσεων.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις 26 Ιουλίου για απόπειρα παρακολούθησής του με το Predator. Λίγες μέρες αργότερα αποκαλύφθηκε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Υποτίθεται ότι από τότε οι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση. Τον περασμένο Νοέμβριο ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας δήλωσε: «Αντί οι εισαγγελείς να κάθονται και να κλώθουν, πρέπει να αναλάβουν δράση». Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ενοχλήθηκε κι απάντησε: «Οι εισαγγελείς δεν κλώθουν, αλλά ερευνούν σε βάθος».

Έχουν περάσει περισσότερο από έξι μήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε τι έχει αποφέρει η έρευνα. Οι υποκλοπές έχουν αναστατώσει την πολιτική ζωή, έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο και μεγάλο θέμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Και οι ελληνικές αρχές; Δεν ξέρουμε αν οι εισαγγελείς «κλώθουν», όπως είπε ο Τζαβάρας. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει καμιά απάντηση στο ερώτημα γιατί έγιναν όλα αυτά.

"Sponsored links"

Αλήθεια, οι δράστες των παρακολουθήσεων-ο διοικητής της ΕΥΠ Κοντολέων που τις έκανε, η εισαγγελέας Βλάχου που τις ενέκρινε και ο ανιψιός του πρωθυπουργού Δημητριάδης, που είχε την εποπτεία της μυστικής υπηρεσίας- έχουν δώσει κάποια εξήγηση; Ρωτήθηκαν γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη, τον Χατζηδάκη, τον Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο; Και τι απάντησαν; Διέπραξαν κάποια παρανομία ή είναι αθώοι για όλα; Πότε θα δοθεί η απάντηση της δικαιοσύνης, στην οποία όλοι παραπέμπουν;

Σε 40 μέρες θα έχουμε εκλογές. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κάνουν τα πάντα για να ξεχαστεί και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Κωφεύουν στις καταγγελίες των θυμάτων των παρακολουθήσεων.

Και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη μέχρι πότε θα αφήνει την υπόθεση να σέρνεται και να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή; Για μια ανάρτηση του Πολάκη ο εισαγγελέας κινήθηκε ταχύτατα. Για το πραγματικό έγκλημα των υποκλοπών, που έχει αποκαλυφθεί εδώ και επτά μήνες, δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Ο κ. Ντογιάκος, που διαβεβαίωσε ότι «οι εισαγγελείς δεν κλώθουν», δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει κάποια εξήγηση; Για πόσο ακόμη θα σέρνεται η υπόθεση;

Η ταχύτητα με την οποία ανακοινώθηκε η εισαγγελική έρευνα για την ανάρτηση Πολάκη και η βραδύτητα που παρατηρείται στην υπόθεση των υποκλοπών δημιουργεί την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και αν αυτό συνεχιστεί, η εντύπωση θα γίνει πεποίθηση. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο και με άλλες υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο χρήμα, όπως οι απευθείας αναθέσεις.

Γιατί τότε θα επιβεβαιωθεί, για άλλη μια φορά, η ατιμωρησία των «εγκληματιών του λευκού κολάρου»…

news247.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live