19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στα Παλαιά Ρούματα του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με μια λιτή τελετή ο Δήμος Πλατανιά, η Κοινότητα Παλαιών Ρουμάτων και οι τοπικοί φορείς τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Μνημείο Πεσόντων των Παλαιών Ρουμάτων της Δ.Ε Βουκολιών. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων: “….τα μηνύματα της εθνικής αντίστασης είναι πάντα επίκαιρα και διαχρονικά , απέναντι σε καθετί που επιβουλεύεται την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο…” Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο οποίος ανέφερε ότι οι κάτοικοι των Παλαιών Ρουμάτων έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βιτετζάκης Δημοσθένης, Αντιστράτηγος (ε.α) ο οποίος αναφέρθηκε εκτενως σε πολλα πολεμικα γεγονοτα της Εθνικης Αντιστασης ενω αναφερθηκε και σε πολλες στιγμες εποποιας της που δεν ηταν ευρυτερα γνωστες.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Δαράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων κ. Λευτέρης Λουφαρδάκης και μελη του Τοπικου Συμβουλιου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Μοτάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκής Βιβλιοθήκης κ. Μανώλης Μπομπολάκης, ο τέως Δήμαρχος Βουκολιών κ. Νίκος Μπομπολάκης και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...