24.8 C
Chania
Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026

Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΔΚ για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Mε κεντρικό ομιλητή τον Αντώνη Φώσκολο

«Η οικονομική και Γεωστρατηγική σημασία των σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης για την ελληνική οικονομία και την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης. Γεωπολιτική και οικονομική αναβάθμιση της Κρήτης»

Δευτέρα 31-10-2011 ώρα 19.30 μμ. Αίθουσα ΤΕΕ/ΤΔΚ,  Νεάρχου  23

Με κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης    κ.  Αντώνη Φώσκολο

Οι βασικές ενότητες της ομιλίας περιλαμβάνουν:

  1. Οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης και της Ελλάδας.  Το σημαντικό έλλειμμα ενεργειακών πόρων και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής του
  2. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και τα σημαντικά κοιτάσματα εντός της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.  ΝΔ έως ΝΑ της Κρήτης

3.   Ανάγκη άμεσης έναρξης εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης εντός της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.   Θετικότατες επιπτώσεις για την Ελληνική Οικονομία

  1. Η  Νήσος  Κρήτη  και  η  Ελλάδα  “κλειδιά”  της  ενεργειακής  ασφάλειας  της  Ευρώπης. Γεωπολιτική,  γεωστρατηγική  και  γεωοικονομική  αναβάθμιση  της  Κρήτης.

Για το ΤΕΕ/ΤΔΚ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Πιταριδάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη βία διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο Ηράκλειο

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη βία στις 26/5/2026 στο Πολύκεντρο. Συμμετέχουν ειδικοί από Αστυνομία, Δικηγορικό Σύλλογο και Σύνδεσμο Γυναικείων Σωματείων.

Έναρξη εγγραφών για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων από 25 Μαΐου

Άνοιξαν οι εγγραφές για την Παιδική Εξοχή Καλαθά Χανίων. Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου 2026 ηλεκτρονικά. Τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι, συμμετοχή 30€, εξαιρούνται πολύτεκνοι και άνεργοι.

ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.: Όχι σε σύνδεση της δυσάρεστης οσμής της 19ης Μαΐου με υποβάθμιση του Σαρωνικού

Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. δεν επιβεβαιώνει σύνδεση της δυσάρεστης οσμής της 19ης Μαΐου 2026 με υποβάθμιση του Σαρωνικού. Νέα αποστολή του ωκεανογραφικού σκάφους «ΑΙΓΑΙΟ» στις 26 Μαΐου.

«Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. διοργανώνει «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων στις 25 Μαΐου 2026. Εκπαιδευτική δράση για μαθητές με διαδραστικά παιχνίδια.