Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ ομιλία για τα γεγονότα της εποχής και τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών στην περιοχή εκφώνησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοπέτρου κ. Ελένη Καρπαδάκη.

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κακοπέτρου, διοργάνωσαν, την Κυριακή 28 Αυγούστου στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, στην Πλατεία της Μαρτυρικής Κοινότητας Κακοπέτρου Βουκολιών, τελετή τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες κατοίκους του Κακοπέτρου κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι “ …ο Δήμος Πλατανιά αντιλαμβανόμενος τη σημασία διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της εκμάθησης της τοπικής μας ιστορίας, διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε όλο του το εύρος και συμπράττει στη δημιουργία ιστορικών ντοκυμαντέρ που την αναδεικνύουν…” ενώ ανακοίνωσε  την κατασκευή νέου μνημείου στην Πλατεία του Κακόπετρου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ ομιλία για τα γεγονότα της εποχής και τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών στην περιοχή εκφώνησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοπέτρου κ. Ελένη Καρπαδάκη.

"Sponsored links"

κακόπετρος

Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, ενώ επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και κ. Γιώργος Καλαιτζάκης , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης,  ο  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης, ο αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Γιώργος Βακάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κακοπέτρου κ. Νίκος Τσιχλάκης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων κ. Λευτέρης Λουφαρδάκης, ο εκρόσωπος της Ένωσης Κισσαμιτών Αττικής κ. Εμμανουήλ Καρπαδάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της περιοχής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων , παρουσία της κόρης του Μαρίας και της εγγονής του, στο Μνημείο Ιερωνυμάκη, του ήρωα που απαγχονίστηκε στον Κακόπετρο από τους Γερμανούς κατακτητές.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της μετάδοσης του ιού.

κακόπετρος

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live