28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» οι κάλπες για τις 9 Απριλίου

Ημερομηνία:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στις 9 Απριλίου, με τις προετοιμασίες να είναι «πυρετώδεις» τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα επιτελεία της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να μετατεθεί το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Φεβρουαρίου και να γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου θα κλειδώσει και η απόφαση για τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου, στην ίδια συνεδρίαση, ή αμέσως μετά με τηλεοπτικό μήνυμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να τοιχοκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή και να έχουμε επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ