Εκπαιδευτική επίσκεψη στις ΗΠΑ με συμμετοχή κλιμακίου της ΔΕΔΙΣΑ

Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος διασύνδεσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Columbiaπραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Τσουπάκη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Πατεράκη.

Κατά την διάρκεια παραμονής στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Μονάδα Επεξεργασίας Ανακυκλώσιμων Υλικών και στο Εργοστάσιο Θερμικής Επεξεργασίας Αποβλήτων,στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τουςκαθηγητές στο Πανεπιστήμιο Columbiaκ. Νίκο Θέμελη και Αθανάσιο Μπουρτσάλα, καθώς και την καθηγήτρια του ΕΜΠ κα. Μαρία Λοϊζίδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την βελτιστοποίηση της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα.

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) κ. Τσουπάκης Μιχαήλ δήλωσε ότι «Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα ειδικά στον τομέα της επεξεργασίας, υστερεί σε σχέση με τις ΗΠΑ η οποία ακολουθεί λογικές και ρεαλιστικές λύσεις» ενώ ο Γενικός Διευθυντής κ. Πατεράκης Κώστας επεσήμανε ότι «ο στόχος της μείωσης της ταφής από 80% σήμερα σε 10% μέχρι το 2030 είναι εφικτός εφόσον εφαρμοστεί εκτεταμένη διαλογή στην πηγή στον τομέα της προετοιμασίας για ανακύκλωση και μείγμα τεχνολογιών στον τομέα της επεξεργασίας των υπολειμμάτων».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live