Κρήτη: “Εκρηκτικό” κλίμα στις φυλακές λόγω κορωνοϊού

Κανένα σχόλιο

Με βραδυφλεγείς βόμβες μοιάζουν οι ελληνικές φυλακές την περίοδο αυτή. Ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σωφρονιστικά καταστήματα ανησυχεί προσωπικό και εγκλείστους, με τους τελευταίους να πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περισσότερες κατηγορίες κρατουμένων ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός αποφυλακίσεων. Η κεντρική διοίκηση και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι υπάλληλοι που ζουν από κοντά τις καταστάσεις φοβούνται εξεγέρσεις και επεισόδια.

Στις φυλακές της Κρήτης ήδη αρχίζει να διαμορφώνεται ένα «εκρηκτικό» κλίμα. Στο σωφρονιστικό κατάστημα των Χανίων, μία δύσκολη στη διαχείριση της φυλακή παρά το γεγονός ότι είναι καινούργια, υπήρξε έφοδος της Αστυνομίας σε 22 κελιά και κοινόχρηστους χώρους, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν φονικά όπλα. Πιο συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 7 αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά, καρφιά, λαμαρίνες. Βρέθηκαν ακόμα 8 κινητά τηλέφωνα και handsfree.

Και στις φυλακές Αλικαρνασσού όμως τα τελευταία 24ωρα αρχίζει να διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό κλίμα με κρατούμενους σε πρώτη φάση να βρίσκονται σε μία διαδικασία επαφών με τη διεύθυνση ως προς τα αιτήματα που θέτουν από την πλευρά τους τόσο σε επίπεδο αποφυλακίσεων όσο και μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό. Ζητούν να υπάρξουν περισσότερες αποφυλακίσεις, από την άλλη απαιτούν γάντια και αντισηπτικά. Αυτό που διαμηνύεται από πλευράς τους είναι ότι αρχικώς θα υπάρξει μία ήπια αντίδραση με στάση που θα εκδηλωθεί εντός των φυλακών και οι μορφές διαμαρτυρίας θα καθοριστούν στην πορεία ανάλογα με τις εξελίξεις. Χθες δεν έλειψε και ένα περιστατικό μικρής έντασης κατά το οποίο κρατούμενοι φέρονται να έσπρωξαν σωφρονιστικό για ένα κελί που διεκδικούσαν για λογαριασμό τους.

"Sponsored links"

Την ίδια ώρα έκδηλη είναι η ανησυχία και των σωφρονιστικών υπαλλήλων αφού υπουργείο και κεντρική διοίκηση είναι ήξεις-αφήξεις σε σχέση με τις μεταγωγές. Ενώ δηλαδή υπάρχει διαταγή να σταματήσουν, αυτές συνεχίζονται με… εξαιρέσεις. Γίνονται μεταγωγές που αφορούν κυρίως προφυλακίσεις.

Κύκλοι των φυλακών δεν κρύβουν την ανησυχία τους και προειδοποιούν: «είναι θέμα χρόνου η εξάπλωση του ιού στο σωφρονιστικό κατάστημα». Μάλιστα ανέφεραν ότι δύο κρατούμενοι που επέστρεψαν με μεταγωγή στη φυλακή οδηγήθηκαν σε καραντίνα απομόνωσης στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, όμως επειδή ακολούθησε και νέα εισαγωγή από κρατούμενο προφυλακισμένο, η 14ημερη υποχρεωτική καραντίνα «συρρικνώθηκε» κατά το ήμισυ. Στις 7 δηλαδή ημέρες οι κρατούμενοι που βρίσκονται σε καραντίνα οδηγούνται κανονικά μέσα στα κελιά.

Εφημερίδα Πατρίς

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live