Ελλείψεις παιδιατρικών φαρμάκων: Με λουκέτα απειλεί ο Πλεύρης

Κανένα σχόλιο

Να δηλώσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τα αποθέματα των φαρμάκων που λείπουν από την αγορά, ζήτησε από τις φαρμακαποθήκες ο υπουργός Υγείας

Ελλείψεις παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες σε αντιπυρετικά, αντιβηχικά και αποσυμφορητικά σκευάσματα για παιδιά. Πρόκειται για ελλείψεις που καταγράφονται συνήθως κάθε περίοδο έξαρσης των ιώσεων, οι οποίες οδηγούν μοιραία σε αυξημένη ζήτηση των εν λόγω σκευασμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις, ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς διευκρινίζουν πως οι ελλείψεις στα συγκεκριμένα φάρμακα συνδέονται κυρίως με το θέμα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της μεταφοράς είτε πρώτων υλών είτε φαρμάκων από τρίτες χώρες προς την Ευρώπη.

Με άλλα λόγια, αποσυνδέουν το θέμα των ελλείψεων στα σκευάσματα που προορίζονται για τους μικρούς ασθενείς αυτής της περιόδου από τις ελλείψεις που καταγράφονται σε δεκάδες άλλα φάρμακα πρώτης γραμμής. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το θέμα του ανεφοδιασμού των φαρμακαποθηκών από τις φαρμακευτικές εταιρίες έχει ήδη δρομολογηθεί και από την ερχόμενη εβδομάδα τα σκευάσματα θα βρίσκονται σε επαρκείς ποσότητες στα φαρμακεία.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live