ΕΛΜΕ Χανίων: “Η πόρτα κλείνει οριστικά για τους μαθητές των Εσπερινών”

Κανένα σχόλιο
Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρεται στους μαθητές των Εσπερινών Λυκειων, των οποίων η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαιδευση ουσιαστικά αποκλείεται λόγω της καθιέρωσης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Εκτός από τους χιλιάδες μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, που θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Τμήμα (περίπου 30% λένε οι υπολογισμοί), η πόρτα κλείνει οριστικά για τους μαθητές των Εσπερινών.

Συγκεκριμένα, καθιερώνοντας κοινή ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) για τους μαθητές των Ημερήσιων και των Εσπερινών λυκείων, εξοβελίζει τους μαθητές των Εσπερινών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού θα πρέπει να πετύχουν βαθμούς ανάλογους με αυτούς των μαθητών των ημερήσιων σχολείων, κάτι εκ των πραγμάτων αδύνατο, τη στιγμή που, ούτε τις ίδιες ώρες μπορούν να αφιερώσουν-λόγω εργασίας-στη μελέτη, ούτε φροντιστηριακά μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν.

"Sponsored links"

Να σημειωθεί ότι το χτύπημα αυτό στην εσπερινή εκπαίδευση έρχεται μετά από αυτό που δέχτηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση τα εσπερινά γυμνάσια, όταν οι ανήλικοι μαθητές τους φορτώθηκαν τις συνέπειες της ζούγκλας που επικρατεί στην αγορά εργασίας (μαύρη και ανασφάλιστη εργασία), αφού ζητήθηκε να προσκομίζουν αντίγραφο βιβλιαρίου εργασίας και εκτύπωση από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την εγγραφή τους σε Εσπερινό Γυμνάσιο.

Μέχρι τώρα, μαθητές από τα Εσπερινά Λύκεια εισάγονταν σε σχολές και κατάφερναν να τελειώσουν τις σπουδές τους, ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από το συνδυασμό σπουδών και εργασίας και μάλιστα κάτω από τις σημερινές συνθήκες περιστολής κάθε εργασιακού δικαιώματος και απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας.

Επιπλέον τις διατάξεις για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια αξιοποιούσαν και οι νέοι που δίνουν μάχη με την απεξάρτηση σε αντίστοιχες δομές, καθώς και εκείνοι που φοιτούν σε σχολεία σωφρονιστικών ιδρυμάτων και με τις νέες διατάξεις επίσης αποκλείονται.

Υπενθυμίζουμε πως οι διατάξεις για την είσοδο στα Πανεπιστήμια δεν επηρέαζαν τον αριθμό των εισακτέων από τα Ημερήσια Λύκεια.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αποφάσισαν με το νέο νομοσχέδιο να τους στερήσουν ακόμα και αυτή τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, για μαθητές κάθε ηλικίας, που φοιτούν στα Εσπερινά και προέρχονται από φτωχά-λαϊκά στρώματα.

Απαιτούμε:

Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021 του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Να μην εφαρμοστεί η διάταξη για ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) ενιαία για μαθητές Ημερήσιων και Εσπερινών Σχολείων.

Να παραμείνουν οι διατάξεις για την είσοδο στα Πανεπιστήμια των μαθητών των Εσπερινών ΓΕΛ.»

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις