ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ:Απόφαση για συνέχιση του αγώνα μας

Κανένα σχόλιο

Ως επιστρατευμένοι εργαζόμενοι και ως δάσκαλοι, διακηρύσσουμε ότι δεν θα υποταχτούμε, δεν θα εγκαταλείψουμε τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, δεν δεχόμαστε την επιβολή του δόγματος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, «η κοινωνία στο γύψο». Θεωρούμε κορυφαίο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό ζήτημα την «μέχρι νεοτέρας» προληπτική πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και βάζουμε προμετωπίδα του αγώνα μας την άρση της. Δεν ξεχνάμε τις επερχόμενες απολύσεις και τις αναγκαστικές μεταθέσεις  που συνεπάγονται  η αύξηση του ωραρίου, οι αλλαγές που θα επιφέρουν τα σχέδια για το «νέο Λύκειο» και το «νέο Τεχνολογικό Λύκειο» και επιχειρούμε να τις ανατρέψουμε.

  • Αποφασίζουμε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, με σκοπό να ανατρέψουμε στην πράξη την επιστράτευση. Καλούμε τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ τις χώρας να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις και την ΟΛΜΕ να οργανώσει άμεσα Γ. Συνελεύσεις και Γ. Σ. των Προέδρων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η υλοποίηση της απόφασης αυτής, είναι αυτονόητο ότι,  εξαρτάτε από την αποδοχή που θα έχει από τις Γ. Συνελεύσεις των άλλων ΕΛΜΕ και την απόφαση Γεν. Συνέλευσης Προέδρων.
  • Ζητάμε από όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς όσο και από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
  • Πρώτη μεγάλη συνεύρεση επιταγμένων, Παρασκευή 31/5, στις  7 το απόγευμα, στην Πλατεία Αγοράς. Συμμετέχουμε στα Πανελλαδικά συλλαλητήρια που οργανώνονται  ενάντια στην επιστράτευση. Καλούμε όλο το λαό σε Κοινή δράση ενάντια στην επιστράτευση σε συντονισμό με τους άλλους κλάδους που είναι επιστρατευμένοι. 
  • Καλούμε τις επιτροπές αγώνα και τους συνδέσμους των συλλόγων με την ΕΛΜΕ σε συνάντηση την Παρασκευή 31/5, στις 9μ.μ.(μετά το πέρας του συλλαλητηρίου) στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συζητήσεις σε κάθε σύλλογο καθηγητών για το πώς προχωράμε, είτε με πρωτοβουλία των καθηγητών/τριών που μετέχουν στην επιτροπή αγώνα, ή με όποιο άλλο δόκιμο τρόπο.

Καταγγελία της Γεν. συνέλευσης  προς την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, για το ξεπούλημα της απεργίας και την αγνόηση της βούλησης του 92% των συναδέλφων. Με συνδικαλιστικά τερτίπια πήραν την απόφαση να ακυρώσουν (αναστείλουν), «για το καλό μας», την απόφαση για απεργία των μαζικότερων ΓΣ των τελευταίων 20 χρόνων και να βάλουν αντικειμενικά «πλάτη» στη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης για καταστολή της απεργίας. Είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στη βάση των καθηγητών να αποφασίσει για την υλοποίηση της απόφασης για απεργία που ψηφίστηκε με  συντριπτικά ποσοστά και πρωτόγνωρη μαζικότητα παρά και ενάντια στην επιστράτευση.

"Sponsored links"

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις